Skocz do zawartości

[E30] Cos dziwnego przy ele. lusterkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc Wam wszystkim!

Mam nastepujacy problem. Nie dzialaly elektryczne lusterka, z wiazki wypadl kabel ktory byl bardzo zasniedzialy (rozlecial sie a bolec ulamal) wiec rozebralem kosc wyczyscilem, podlaczylem na krotko (nie przez kosc ale wszystko tak jak w kosci) no i dziala ale.... lewe lusterko dziala idealnie we wszystkie strony natomiast jak przelacze na sterowanie prawym i steruje (tylko gora, dol) slychac takie dziwne pykanie w lewym lusterku oczywiscie nic sie nie rusza, tylko takie jakby tykniecia cos ala w przekazniku np od wycieraczek jak sie zalaczaja, jak ruszam na boki nie ma zadnego efektu (oczywiscie jest przelaczone caly czas na prawe). Reasumujac :lol: po przelaczeniu na sterowanie prawym lusterkiem na boki nie ma zadnego efektu natomiast gora dol slychac tykanie dokladnie wewnatrz lewego lusterka aha i powiedzcie mi gdzie moge dostac cala kostke od strony drzwi przednich lewych i takie cieniutkie bolce, w kazdym sklepie jakim pytam nie mieli, nie znaja, nie wiedza :(. Sory za chaotyczny opis ale juz mnie zmeczenie dopadlo

Opublikowano
w tym lusterku ktore ci nie dziala zdejmij szklo i zprawdz czy w srodku wszystko ok. pewnie cos w mechanice poruszania szybka sie popsulo. Chyba wszyscy to wiedza, zeby zdjac lusterko treba uzyc malego srubokrecika przez dziurke od dolu :lol:
Opublikowano
W mojej 318 nie działały obydwa lusterka. Zdjąłem lewe zdjąłem szkło przeczyściłem styki i mechanizm i działa ok. Z prawym zrobiłem dokładnie to samo i nic tylko tykanie jak u ciebie. Nie wiem co jeszcze zrobić na razie tak jeżdżę bo nie mam zbytnio czasu.
Opublikowano
Sprawdz w połączeniu na lewych drzwiach. Któryś ze styków masz zaśniedziały lub urwany kabel na pinie, a jak rozbierałeś wcześniej prawą wtyczkę przy drzwiach to jest wielce prawdopodobne że tam masz złe połączenie. :arrow: :arrow: :sad2: