Skocz do zawartości

wymiana oleju. problem z filtrem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! wymienialem sobei dzisiaj olej po raz pierwszy w tym aucie, i jak wlozylem ten nowy filtr to jakby minimalnie wyzszy od tamtego, tzn na oko nie widac, ale jak sie dekielek kładło na niego to nie dochodzil. skrecilem to mocno i niby nie widac specjalnie szczeliny.

Czy to jest normalne pzy nowym filtrze?

przejechalem sie troche i niby nic nie leci ale wytarlemi troche sie lepi, mozliwe ze to jest poprostu to czego nie starlem za pierwszym razem, silnik zasze jest brudny..

Opublikowano

według mnie tak ma byc!!!!!

Ja wymienialem olej juz kilka razy i nowy filtr zawsze jest troszke wyzszy tzn dekielek od obudowy nie dolega do konca.

Opublikowano
filtr jest jak najbardziej ok ale czasem jest tak ze po nawet mocnym dokreceniu sroby to moze olej sliwic wiec proponuje dodac jeszcze ze 2 podkladki miedziane te kolo lba sruby i wtedy przykrecac :idea:
jedynakk
Opublikowano
nie wiem jak u Ciebie ja już 3 razy zmieniałem olej i za każdym razem wkładam filtr i jest oki... dobrze dolega nic nie cieknie... ale to może taki wyjątek...
Opublikowano
wczoraj przed jazda wytarłem go idealnie a potem sprawdzilem i okazalo sie ze w niektorych miejscach jest troche mokro, tak minimalnie, mozliwe ze wychodzi np olej ktory byl gdzies za uszczelka?