Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To zalezy jak jezdzisz.U mnie przy normalnej jezdzie 6,5 na felach 18-225.Na 15 wychodzilo okolo 0.7l mniej.
Opublikowano
czy spalanie 320 dizla 8,5 to średnia .czy to jest normalne spalanie?

mi pali 8,4 wedle kompa, ale ja ostro wciskam :mad2:

Xdrive

Koder

Opublikowano
Witam ! Powiem Ci demi2300 ze w moim przypadku ( bez sciemy) przy spokojnej jezdzie w miescie robie 950km na baku, natomiast na trasie 1150km na baku przy predkosci ok.120-130km/h. Nie szaleje, jezdze poporostu jak czlowiek, w koncu po to kupiłem diesla aby jezdzic oszczednie a jak bede chcialm poszalec kupie sobie 2.8 benzyna :-) Pozdrawiam !
Opublikowano
Witam ! Powiem Ci demi2300 ze w moim przypadku ( bez sciemy) przy spokojnej jezdzie w miescie robie 950km na baku, natomiast na trasie 1150km na baku przy predkosci ok.120-130km/h. Nie szaleje, jezdze poporostu jak czlowiek, w koncu po to kupiłem diesla aby jezdzic oszczednie a jak bede chcialm poszalec kupie sobie 2.8 benzyna :-) Pozdrawiam !

no ja dzisiaj mojej dałem w palnik i po 740km BC wyświetla mi limit 50km , dieslem nie da się jeżdzić wolno właśnie dlatego że spali niewiele np przy 160km/h w porównaniu do benzyny , ja mojej licze średnią 8-8,5 no ale koników też jest więcej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja tak gdzieś mam (z jednego baku bo tyle zdążyłem dopiero wyjeździć) średnią 6.0l - 5% miasto, reszta trasa, moja prędkość przelotowa ok 100km/h, klima, i światła cały czas :wink: .

no ale koników też jest więcej

Mógłbyś wrzucić wykres serii i po modzie? Jak nie na forum to wyślij mi proszę na PW. Jak robiłeś u Mastersa program to powinieneś mieć wykres bo hamownia od jakiegoś czasu jest na RWD.

Czy m47 czy m47n ?

Znasz oznaczenia silnika a nie wiem, że M47 - 136KM, a M47N - 150KM - no chyba, że autor zmienił temat, no mniejsza z tym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

m47 - 136km - pompa wtryskowa VP44

m47n - 150km - CR I lub II (nie pamiętam jak ktoś bardzo chce poszukam)

m47n2 - 163km -CR III - też pewny nie jestem a III bo z tego co pamiętam to wtryskiwacze piezoelektryczne

Więcej nie powiem ;)

Opublikowano
m47 - 136km - pompa wtryskowa VP44

m47n - 150km - CR I lub II (nie pamiętam jak ktoś bardzo chce poszukam)

m47n2 - 163km -CR III - też pewny nie jestem a III bo z tego co pamiętam to wtryskiwacze piezoelektryczne

Więcej nie powiem ;)

M47N model od 2002r jest na CRII

Opublikowano
no ale koników też jest więcej

Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia na hamowni

jak bym miał manuala to nie problem - teraz w lecie się wybiorę

bo mają już hamownie dla automatów - po prostu pomiar był robiony G-Tech Pro a na wartości po moodzie musiałem zaufać na słowo jak narazie, więc ok180KM i 390Nm tak mi powiedziano ale to dopiero potwierdzi hamownia / jak nie sprzedam wcześniej auta bo mam bardzo napalonego kupca na nie - wystarczyło kilka minut jak siadł za stery i już chce :mrgreen: /