Skocz do zawartości

[E30] Obnizone zawieszenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam okazje kupic BMW E30 3.16i z 1990r, za okolo 5000,- zł. Auto jest wstawione w komis, ma bardzło ładny lakier, felgi i lekko obniozne zawieszenie. Z tego co wiem, to samochod był sprowadzany z Niemiec i tam był równierz obnizany (zeby na autostradzie wygodniej sie jezdzilo). Od znajomego słyszałem, ze owe obnizenie w Polsce kompletnie nie zdaje egzaminu i nie warto kupowac samochodu z takim czyms. Teraz o opinie na ten tema kieruje do Was. :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kwestia tego o ile zostało obniżone.

Jeśli są to wielkości rzędu 4-6cm to jakoś będzie dawać radę, ale jeśli natomiast rzędu 10cm to odpuściłbym sobie bo będziesz szorowac w większości kolein i na każdym progu spowalniającym.

Pozdro, Jawor!

Opublikowano
zgadzam sie w zupelnosci z jaworem. dodam ze na naszych drogach bardziej cierpi buda auta po zglebieniu a w sumie nie wiesz ile byla eksploatowana na naszych drozkach. polecam kupic auto na fabrycznym zawieszeniu i samemu je zglebic. dluzej nim pociekasz. pozdrawiam
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
  • Autor

W komisie zaraz obok była wstawiona taka sama E30. Różnica polegała na tym, ze w tej drugiej zawieszenie jest fabryczne i jest 2-drzwiowa. Tylko ta pierwsza ładniej wygladała;).

Przejade sie ta z normalnym zawieszeniem do mechanika i moze wkrotce stane sie szczesliwym posiadaczem E30. :)

Pozdrawiam.

edit

Jak sprawdzić o ile została obnizona?

Opublikowano
moze porownaj wysokosci od ziemi do blotnika w obu samochodach ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
takie porównywanie ma sens jesli chcesz wiedzieć ile auto wisi nad ziemia, o ile zostało obniżone dowiesz się wtedy kiedy obie fury będą na takich samych felgach i oponach :!:
Opublikowano
jak szukasz i chcesz wiedziec wszystko o aucie ktore kupujesz to zapraszam do mnie. jesli chcesz to daj mi adres maila to ci wysle foty. wierz mi ze warto
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
  • Autor

Witam.

Czy ktoś mógłby mi podac jakie są fabryczne odległości od błotnika do ziemi (że tak to ujmę:)).

Pozdrawiam.

Opublikowano

ale czasami piierdolicie z tym obnizeniem.jeden lubi kluski inny ziemniaki.

w ostatniej 325 mialem -80/60 i spokojnie dalo sie jezdzic po niby dziurawej warszawie.wiadomo ze krawezniki omijalem z daleka i koleiny to nastepny maly wrog ale bez przesady. obnizenie -60/40 jest idealne dla amatorow.oczywiscie trzeba to dobrze zgrac z dobrymi gazowymi i krotszymi amortyzatorami .

zycze powodzenia w wchodzeniu w szybsze zakrety na seryjnym zawieszeniu.

Opublikowano

w ostatniej 325 mialem -80/60 i spokojnie dalo sie jezdzic po niby dziurawej warszawie.wiadomo ze krawezniki omijalem z daleka i koleiny to nastepny maly wrog ale bez przesady. obnizenie -60/40 jest idealne dla amatorow.oczywiscie trzeba to dobrze zgrac z dobrymi gazowymi i krotszymi amortyzatorami .

Mój kumpel ma w Golfie Mk3 -80/80 i nie jeździ się tym zbyt komfortowo po Polsce.

Fakt, ze w zakrętach trzyma go bardzo dobrze, ale nie wspomnę ile razy przy tym rozwalił przedni hokej lub zarył podłoga przy przejeżdżaniu przez próg.

Opublikowano

Mój kumpel ma w Golfie Mk3 -80/80 i nie jeździ się tym zbyt komfortowo po Polsce.

Fakt, ze w zakrętach trzyma go bardzo dobrze, ale nie wspomnę ile razy przy tym rozwalił przedni hokej lub zarył podłoga przy przejeżdżaniu przez próg.

cena lansu :8)

Opublikowano

dlatego napisałem że wg mnie 60/40 to niezły kompromis pomiędzy lansem i trzmaniem w zakrętach.

pozdro

Opublikowano
dlatego napisałem że wg mnie 60/40 to niezły kompromis pomiędzy lansem i trzmaniem w zakrętach.

pozdro

tylko ze 90% ludzi na tym forum nie wiem czemu ale uwaza obnizenie -60/40 za "oolaabooga jak tym jezdzic " :mrgreen: :lol: :roll2:

Opublikowano

hej

mam do sprzedania E30 320i z LPG 5d

obniżone kupione tak w Niemczech od I wlasciciela!!!

jest niskie ale jazda nim to poprostu czad!!!

daj maila prześlę fotki

pozdrawiam