Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z centralnym w prawych przednich drzwiach, otwiera-zamyka. Ale nie do końca. Tak ruch rygielka jest zbyt mały i co prawda trochę go wypchnie ale nie na tyle by otworzyć.

Co to może być? Czy to typowa usterka?

Pozdrawiam

Opublikowano
miałem to samo u siebie.zdejmij tapicerke i tam masz na regulacje siłownika.polużnij siłownik(2srubki)i podciągnij go troszku bliżej zamka i dokręć.Powinno być :cool2: oki
Opublikowano
ja mialem to samo i tez w prawych drzwiach ( dziwna sprawa ze wszystkim sie to dzieje w tych samych ) - nie chcialo mi sie sciagac tapicerki - przesmarowalem wd40 mechanizm zamka ( pod klamka od zewnatrz ) i mechanizm zamka w drzwiach i smiga
Opublikowano
Ja mialem to samo tylko w lewych drzwiach i nie do konca mi zamykalo, rowniez rozebralem i przesmarowalem i bylo juz OK.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
Michael - ten kołek to głupieje przy otwieraniu kluczykiem z prawej strony czy głupieje przy otwieraniu lewych drzwi - jak głupieje przy otwieraniu prawych drzwi to może się tak dziać przy słabym aku . to jest awaryjne otwieranie z kluczyka w przypadku padnięcia aku - podnosisz klamke ,przekręcasz klucz , opuszczasz i jeszcze raz - otworzą sie tylko te jedne - w pozostałych trzeba potem kołki podciągnąc - tak jest w E32 i E34 - lewych drzwi w tych modelach tak nie otworzysz bo po podniesieniu klamki i przekręceniu i przytrzymaniu kluczyka masz podgrzewanie zamka / bębenka ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
witam ja mam podobnie ze jak otwieram drzwi od kierowcy to nie podnosi mi sie rygiel do konca i jak zlapie za klamke to znowu sie zamknie...tylko ze ja mam taka blaszke aluiniowa peknieta przy zamku pod tapicerka.To moze tez to byc bo to sie czesto zdarza

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Ja mialem to samo tylko w lewych drzwiach i nie do konca mi zamykalo, rowniez rozebralem i przesmarowalem i bylo juz OK.

A jak rozebrać drzwi? Trzeba zdjąć drewienko? I pod tym są jakieś wkręty mocujące tapicerke? Jak zdjąć drewno?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Miałem to samo w drzwiach lewych, czasami musiałem zamykać dwa razy bo bolczyk opuszczał się do połowy i wracał do góry otwierając pozostałe drzwi.

Jeżeli jeszcze nie znalazłeś przyczyny to zajrzyj w przejście kabli z drzwi do nadwożia (taka szeroka guma między zawiasami).

U mnie okazało się że przerwane były dwa cienkie kabelki mające wpływ na działanie centralnego zamka. Przy okazji wyszło że jest tam więcej przewodów, które po jeszcze kilkudziesięciu ruchach drzwiami też by pękły.

Po połączeniu i zaizolowaniu wszystko wróciło do normy.

I znowu urosłem bo sam poradziłem sobie z kolejną usterką.... :dance: