Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy w zwiazku z tym witam wsyztkich :)

za okolo 3 tygodnie chce sie wybrac do niemiec po Bmw 318 i rok 95\96 i mam pytanie czy uda mi sie kupic cos w miare dobrego tak do 3.000 Euro ?

Opublikowano

moja miala kosztowac 3200

ale po ogledzinach i wciskaniu kitu gosciu zjechal do 2500 :dance:

jak narazie przez 2 lata to oprocz klockow, filtrow, tarcz i olejow

wymienilem tylko lozysko tylnie, zakonserwowalem calosc i nabilem klime :mrgreen:

teraz tylko musze zmienic chlodnice :mad2:

Opublikowano
kuzyn kupil w naprawde dobrym stane 318 z 96 roku za 2900 eur i nic sie nie psuje jezdzi juz jakies 4 mce wymienil tylko to co trzeba filrty oleje itp ale nie wiem czy mi sie uda cos wyrwac
Opublikowano
szyby elektryka klima tez by mogla byc . kuzynowi sie udalo trafic ze wszystkim oprocz skory prtzebieg 164 tysiace i jeszcze tanio i kupil gdzies w komisie w berlinie
Opublikowano

Mnie sprowadzał użytkownik "rews" - po odliczeniu wszystkich kosztów szacuję na okolice 3000 euro - być może mniej - musiałbym Niemca spytać :lol: .

Rok 94 - mam klimę, fotele w lepszym wydaniu, podłokietnik przedni i tylny, alusy 15", podstawowy komputer (zegarek, temperatura), dwie poduchy, komplet zimówek (trochę zdarte, ale da się jeździć). Niestety korbki - ale ja szyb nie otwieram prawie nigdy.

Przebieg ok 155 tys - udokumentowany - książka serwisowa widać, że stara, są braki itp - więc wygląda na oryginalną. Poza tym fotele w ogóle nie zużyte, kierownica też, silnik kompresuje jak należy. Tylko był trochę zaniedbany - kilka rzeczy musiałem i jeszcze muszę zrobić.

Można kupić taniej - nawet dużo taniej - niektórym wyszło w sumie ok. 10 tys za 1.8i - ale zależy ile kto ma czasu i ile szczęścia.

Opublikowano
Moja Bunia kosztowala 2 tys EUR, ale to 92 r. (niejeden własciciel nowszych patrzy z zazdroscią :-) )udało mi sie trafić naprawde zadbany egzemplarz mały przebieg nie wytarty, czysty, nowe opony z alusami, moze nie krzyk mody ale moga byc, elekktryka, abs. Polecam nie skupiac się na konkreetnym roczniku ale na ogólnym stanie auta, bo mozna trafic młody egzemplarz ale przerdzewiały i zajechany a można starsze autko znalezc, którym jakas babcia jezdziła po ringu w Berlinie tylko po zakupy. :-) Dobra rada dla kupujacego zwłaszcza jak nie wybiera siew głąb Niemiec, trzeba sie przygotowac na conajmniej 3 dni poszukiwan i jak nie masz auta zeby sie swobodnie przemieszczac to odpuść sobie. I nie polecam Tailestrasse opełno tam "ogórków" choc jest na samym koncu gosc który ma BMK-i i to nawet ładne ale ceni sporo.
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
jade autem z kolesiem ktory sie tym troche zajmuje zna miejsca i nie tylko komisy ale tez bezposrednio od lduzi moze cos zalatwic . chcialbym znalezc auto w 1 dzien :P
Opublikowano

tychol. za tę cenę mozesz wyrwac w miare dobry R4. Moja rada nie trac czasu na placach. Jesli cos tam stoi to zadko jest okazja. Pozatym handlarze szczegolnie auslanderzy kręcą i picuje te auta. Słyszalem o wielu oszustwach i konfiktach.

Wybierz z internetu kilka swieżych ogloszeń w malej odleglosci - umow sie, jedz i obejrzyj wszytskie najpierw a pod koniec dnia zadecyduj i wybierz najlepsze auto. Oczywiscie nie polecam aut z Berlina ani wschodnich landów.

Jak mozesz to jedz na poludnie przynajmniej w okolice Norymbergi. W bawarii duzo Bemek w dobrym stanie jeżdzi.

Never Say Never Again!
Opublikowano

Jakbys byl zainteresowany to moglbym Ci troche pomoc.

Mieszkam w bawarii(duzy wybor wsrod bmw) i tez sprowadzam wozy,do 3tys euro kupisz w miare ladne bmw,

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
Jakbys byl zainteresowany to moglbym Ci troche pomoc.

Mieszkam w bawarii(duzy wybor wsrod bmw) i tez sprowadzam wozy,do 3tys euro kupisz w miare ladne bmw,

a E-36 325 td powiedzmy rocznik 93-95 za ile mozna znależc, oczywiscie w dobrym stanie :-)

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano

W Wawie ludzie z warsztatu do którego jeżdżę sprowadzają samochody:

http://www.auto-bukow.pl/spec.htm

Warsztat specjalizuje się w beemkach, więc chyba jest duża szansa na dobry egzemplarz - jeszcze pomogą formalności załatwić - niestety taka usługa pewnie kosztuje, ale ma sie pewien komfort i nie traci czasu, czy nerwów - zresztą przy rejestracji jest wystarczająco dużo zabawy.

...mozna trafic młody egzemplarz ale przerdzewiały i zajechany a można starsze autko znalezc, którym jakas babcia jezdziła po ringu w Berlinie tylko po zakupy.

Po Nurburgringu? A to zależy czy ostro piłowała - ale zawieszenie na pewno nie zniszczone :wink:

Co do rocznika, to masz rację - patrzy się na stan, nie na wiek - jednak jest tu mały wyjątek - od 93 zaczęły się M43 dla silników 1.6 i 1.8 - i szukając samochodu z tą pojemnością najlepiej skupić się tylko na takich (chyba, że się mocno ogranicza fundusze). W przypadku innych silników też były zmiany, ale już nie tak znaczące np. M42->M44, M50->M52.

Opublikowano

Nurbringu napisałem miałem na mysli Hungaroring :-)

ja mam przed 93 r. czyli co kiepski silnik? szczerze to nie narzekam wszystko w porzadeczku, no moze poza tym ze mam podejrzenia co do silnika krokowego ale to chyba normalna przypadłosc niezaleznie odwersji silnikowej?

Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
Nurbringu napisałem miałem na mysli Hungaroring :-)

ja mam przed 93 r. czyli co kiepski silnik? szczerze to nie narzekam wszystko w porzadeczku, no moze poza tym ze mam podejrzenia co do silnika krokowego ale to chyba normalna przypadłosc niezaleznie odwersji silnikowej?

To nie jest kiepski silnik - zadbany będzie służył dobrze - po prostu M43 jest mniej awaryjny z racji chociażby łańcucha rozrządu - przy kupnie samochodu ma to duże znaczenie, bo nie wiadomo nigdy co poprzedni właściciel robił.

Krokowy - a to przypadłość? - mój był brudny - po wyczyszczeniu obroty są stabilne jak skała.

Opublikowano
ano krokowy, w poniedziałek robie tuleje na wachaczu tylnym więc przy okazji wyczyszcze silnik krokowy, podobno czesto pomaga przy klegendarnym juz falowaniu obrotów :-)
Bayerische Motoren Werke