Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie jak w temacie - jeśli ktokolwiek ma doświadczenie w użytkowaniu to proszę o podzielenie się opiniami...

Jak się auto prowadzi?

Czy wpływa na bezpieczeństwo?

Trudność montażu?

Jakie firmy polecacie?

pozdr

Opublikowano

Najlżejsze, z jak największymi "dziurami". Im cięższe tym bardziej dostają w pupe łożyska! Im większe (czytaj szersze) tym lepsze przyczepność, ale łożyska też siadają proporcjonalnie do szerokości dystansów.

Trudność montaży- garażowa :wink:

Wpływ na bezpieczeństwo- chyba obojętny

Firma- (rozumiem że chodzi o jakość) nie ma co oszczędzać, chłopaki na wsi sami tłoczą z kawała stali, nawiercają i jazda :duh:

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

No problem. Ale poczekaj jeszcze, może jeszcze ktoś sie podzieli swoją wiedza na ten temat.

Pozdraiwam

Opublikowano

miałem i nie byłem zadowolony, strasznie szarpało w koleinach (nie w BMW) na oponach 205 więc stosunkowo wąskich, pozatym wystepowały drgania samochodu.

Jeżeli będziesz zakładał choć nie polecam to pamiętaj że musisz dokładnie wyczyścic zarówno piaste jak i te dystanse, żeby póxniej nie było jakiegos bicia kół

powiem ci że ja bym sprzedał felgi i kupił takie do których nie potrzeba zakładać dystansów

Opublikowano

Wpływ na bezpieczeństwo- chyba obojętny

No spoko sztuczna zmiana szerokosci osi jest bardzo bezpieczna :)

Odradzam dystanse - pojawiaja sie drgania, problemy ze zbieznoscia, niekontrolowane dziwne zachowania auta.

Przerabialem cos takiego i po 2000km powiedzialem sobie dosc - felgi sprzedalem i dystanse takze. Szkoda zachodu

Opublikowano

Peron, bez urazy, z czystej ciekawości, dystance miałeś pożądnej firmy?

W autach wyczynowo- tunningowych wiem że montują i to przy autach bardzo wysilonych pod kątem mocy i właściwości jezdnych, więc może po prostu miałeś felerne.

PODKREŚLAM że moje wiedza jest czysto teoretyczne, dlatego tak "wierce" temat żeby porównać teorie z praktyką :idea:

Opublikowano

dystanse- jak najbardziej ale firmowe np. POWER TECH. jezeli maja prawidlowy kolnierz to nie ma takiej opcji aby ci cos drgalo,szapalo ita. a ze inaczej prowadzi sie w koleinach? :mrgreen: normalka. zaloz sobie zamiast zwyklej felgi 7x15 i opony 185 a np. 9x15 i opona 225. tez bedzie czasami nosilo w koleinach ale to sprawa szerokosci opony a nie dystansu.

plusem dystansow jest to ze lepiej klei sie auto do podloza, bardziej jest stabilne,lepszy wyglad auta.