Skocz do zawartości

[E39 520iT] krotko i na temat - czy warto ten model?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie!

Nadeszla wiekopomna chwila! (dla mnie oczywiscie)

KUPUJE!!! :P

decyzja do latwych nie nalezala, bo splukalem sie dokumentnie na dom, ale co tam...

krotkie pytanie:

znalazlem BMW 520 touring, kupiony 98 w Polsce, serwis ASO, 155000 przebiegu - na moje oko igla, zaufany komis, itd

przejechalem sie i... juz nie chce innego... :lol:

tylko krotkie pytanie:

jesli mozecie - wskazcie ewnetulane slabe punkty, czego sie moge zlego spodziewac? uprzedzam pytania, ze zanim kupie przejade sie do ASO, zreszta Panowie z komisu stwierdzili, ze bez problemu.

Auto stoi u nich od tygodnia, jeden wlasciciel, garazowany itd ponoc kupil sobie nowy model i bardziej sie mu oplacalo oddac do komisu niz w rozliczeniu...

Z gory dziekuje

minie dni kilka i z przyjemnoscia napisze

Koledzy!!!! (cholera, jak dzieciak sie ciesze :D )

Opublikowano
jak ci sie oplaca taka wymiana to kupuj - auto rewelacyjne :) jezeli regularnie serwisowane to na pewno stan igielka :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
wiesz, na razie jezdze toledo z 2000 roku i nic w nim nie musze robic, ale od lat marzy mi sie beemka, tyle, ze nie bardzo szukalem. Teraz doszedlem do wniosku, ze rynek sie poszerzyl przez import i nagle znalazlem dokladnie taki egzemplarz, jaki chcialem. Mysle nad kosztami serwisu, ogolnie uzytkowania... ale co tam. Nawet jak bede musial zaplacic troche wiecej, to przyjemnosc z jazdy nieporownywalnie wieksza niz w seacie... :D Z przyjemnoscia podjechalbym na jakies spotkanie w stolicy, czy tez wiekszy zlot 8)
Opublikowano
Ja też mam toledo z 2002 roku, ale jak zacząłem jeździć moim E34 to jakiś się ten tolek zrobił lichy, mniejszy, plastikowy i to zawieszenie jakieś takie bym powiedział 'damskie' :lol:

Pozdrawiam

- Sim One -

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mysle nad kosztami serwisu, ogolnie uzytkowania... ale co tam. Nawet jak bede musial zaplacic troche wiecej, to przyjemnosc z jazdy nieporownywalnie wieksza niz w seacie... :D

Sądzę że koszty utrzymania nie będą wyższe niż Toledo. A nawet jeśli to minimalnie...

Z przyjemnoscia podjechalbym na jakies spotkanie w stolicy, czy tez wiekszy zlot 8)

Nie ma przeszkód :). Kupuj samochód i zapisuj się do Klubu (http://www.bmw-klub.pl/bmwklub/zapiszsie.html). Zawsze jest kilka imprez w roku (http://www.bmw-klub.pl/bmwklub/imprezy.html) dla klubwiczów. A raz w miesiącu spotkania w Warszawie...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Dobrze byłoby abyś kilka takich BMW obejżał ... może Ci się akurat inny jeszcze spodoba ... (bo piszesz, że nie bardzo szukałeś). Ja też jak szukałem to pierwszy mi się podobał i drugi też, a potem stałem się grymaśny ... Oczywiście nie chcę Ci gasić zapału ... A z drugiej strony może lepiej nie oglądać innych i mieć przeświadczenie, że ma się super samochodzik i już ...

Na moje wyczucie jeśli to jest 520i (trochę taki sobie silnik - fajniejsze są 523 lub 528, ale jak jest taki ...) to pewnie ma skromne wyposażenie. Jeżeli był kupiony w Polsce to nie powinny być zagubiona książka serwisowa i ją dokładnie pooglądaj - jak był regularnie serwisowany (najlepiej w ASO) i nie luk w książce to jest naprawdę nieźle oraz jak cena Cię satysfakcjonuje ... Jeżeli nie jest tajemnicą to ile za to cacko ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Jezeli masz odpowiednie fundusze to goraco polecam wlasnie 528 i.Wiekszosc modeli ma naprade bardzo dobre wyposazenie zaczynajac od elktryki siedzen przez skore i pneumatyczne tylnie zawieszenie a konczac bna GPS'ie i Tv.Kolejna zaleta pzremawiajaca za tym modelem jest silnik ,nie jest to co prawda trzyipol i cztero litrowy V8 ale osiagi jak na rzedowa szostke ma dosc satysfakcjonujace przy spalaniu ciut wiekszym od 520 czy 523.Jedyne co moze byc to problem ze znalezieniem touringa w motorze 2,8

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

cholera, jeszcze raz :?

cena nie jest tajemnica, 56 tys

przebieg 155tkm, do 130tkm aso, poza tym cala masa rachunkow na wszystko od poczatku auta...

sa drobne odpryski lakieru, ale to maja zrobic w cenie

powiem tak - mi ten silnik, wyposazenie i egzemplarz odpowiada... Moze to kwestia, ze o pierwsza beemka w moim zyciu i do wiekszych trezba dojrzec

mam kolge, ktory serwisuje bmw, on mi je jeszcze dokladnie sprawdzi, takze sadze, ze ryzyko jest tak male, jak to mozliwe - ale ostatecznie nigdy nic nie wiadomo

ale co tam, niech sie dzieje wola nieba :D

dwa pytania:

1) co to jest ASC=T?

2) radio jest fabryczne, kasetowe. Jak dolozyc CD? I ile to moze kosztowac?

dzieki za zainteresowanie!

pozdrowienia 8)

• Członkowie klubu
Opublikowano
co to jest ASC=T?

Automatic Stability Control + Traction control. :)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

2) radio jest fabryczne, kasetowe. Jak dolozyc CD? I ile to moze kosztowac?

Pewnie wystarczy dokupić tylko zmieniarkę (radio powinno już mieć wyjście na zmieniarkę). Koszt zależny czy nowy czy używany. Używka pewnie około 300-400 zł.