Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!

Mam pytanie, czy opłacalna jest regeneracja sprzęgła i na czym ona polega. Niestety czeka mnie wymiana albo regeneracja. Na jakie koszta muszę być przygotowany, Dowiedziałem sie że np nie powinno sie wkładać sprzęgła używanego. Auto to E36 95r 1.6 compact, Wielkie dzieki za pomoc!

Pozdrawiam

Opublikowano
sprzeglo ok 500zl + ok 200zl robocizna. Tak by wyszlo. Jesli mam juz cos wymieniac w silniku to tylko na nowe z gwarancja ze dluuugo pojezdze. A tak kupisz uzywke i za jakis czas znowu do wymiany i podwojna robcizna ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

200zł za wymianę sprzęgła to tylko pan Kazio na wsi bierze. W Wawie poniżej 400zł raczej ciężko znaleźć - chyba, że jakieś serwisy bez specjalizacji w BMW.

Za sprzęgło LUK dałem 440zł.

Opublikowano
Varrol ma racje przed chwila dzwoniłem wymiana ok 400 zł, kolo mówił tez o jakiś uszczelniaczach, czyli dość droga impreza
Opublikowano
200zł za wymianę sprzęgła to tylko pan Kazio na wsi bierze. W Wawie poniżej 400zł raczej ciężko znaleźć - chyba, że jakieś serwisy bez specjalizacji w BMW.

Za sprzęgło LUK dałem 440zł.

Moze i pan Kazio. Ale moj Kazio to dobry mechanik ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Zgodze się z risto, mój Pan Kazio też jest dobry :wink: i jeszcze jedno, nie mieszka na wsi :wink:
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Wcale nie twierdziłem, że musi być zły - w Krakowie do Una zakładałem za 120zł sprzęgło i nie było problemów - właśnie w takim małym warsztaciku. Jednak w Warszawie trochę to inaczej wygląda.
Opublikowano
No własnie Troche inaczej choć jest ogromna konkurencja ceny są wysokie. A swoja drogsa szukam tematu w którym polecane sa warsztaty w Warszawie i okoliczch warsztaty w których panowie wiedza o co chodz, nie wraca sie 10 razy bo cos nie gra i gdzie nie zedra z ciebie ostatniego grosza.
Opublikowano

zastanawia mnie jedna rzecz... dlaczego sam nie wymienisz sprzęgła??? przecież toprosta sprawa pierwszy raz u siebie w BMW wymienaiłem sprzęgło i bez najmniejszych problemów... odkręcasz tłumik osłonę termiczną potem wał luzujesz i odkręcasz od skrzyni odłaczasz siłownik sprzęgła i wodzik od drążka zmiany biegów a następnie odkręcasz skrzynię i potem łapę która ją trzyma i po problemie skrzynia wyskakuje aż miło.... żaden problem jak weźmiesz kogoś do pomocy to w 4 godzinki spokojnie to zrobisz ale pamiętaj aby odrazu wymienić plastykowy kruciec na którym opiera się ramię wysprzęglające bo przez niego często szarpie sprzęgło....

ja kupiłem sprzęgło sachsa za 530 zł w internecie i nie płaciłem żadnych 400 za wymianę a stare jeszcze sprzedałem za 150 zł

zapomniałem dodać że kolegi ojciec będąc we francji wymieniał sprzęgło na parkingu w E30 M40 mając auto na lewarku to jest poświęcenie bo takie koszta zawołali za wymianę a w dodatku czasu nie miał na czekanie kilku dni a musiał do kraju wrocić...