Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pytałem bo są takie alarmy które się dokłada do cenralnego z pilotem i nie musisz wtedy nosić dwóch pilotów . w instalacji nie pomoga bo nie znam e34 ale dużo alarmów np. na allegro możesz kupić z instrukcją montażu do swojego auta
Opublikowano

w e34 centralny jest sterowany plusami / e30 minusami/

kupujesz alarm i wyjście na centralny podpinasz w konfiguracji do sterowania plusami.

wówczas otrzymasz tylko 2 przewody idące do centralnego.

musisz rozebrać boczek z głośnikiem i pod wygłuszeniem znajdziesz wiązkę /która wychodzi z drzwi i idzie do głównej wiązki/.

w niej musisz znaleźć 2 przewody

- zamykający drzwi

-otwierający drzwi

podpinasz pod nie przewody "alarmu" i gotowe

nie zapomnij ręcznie zamknąć zamek aby nie uszkodzić otwartego zamka próbami zamykania i otwierania.

a i nie baw sie w częste ZAMYKANIE zamka siłownikiem bo spowodujesz zaryglowanie zamka.

a wtedy albo trzeba wiedzieć jak go odryglować albo rozbierać klamkę.

miłego montażu życzę.

niestety nie mogę podać ci kolorów przewodów w które trzeba sie wbić bo je zapomniałem :duh:

Opublikowano
ze sterownikiem można też się wpiąć przy bezpiecznikach które sa pod tylną kanapą . zamontowanie sterownika do otwierania na pilot z syrenką na otwieranie drzwi zajmuje na spokojnie 1,5 godziny a tylko syrenke trzeba podciągnąć do bagażnika i diodę wypuścić gdzieś z tyłu za zagłówkiem.powodzenia...są tam wszystkie kable w które trzeba się wpiąć łącznie z kierunkami
Opublikowano

oryginalny centralny zamyka zamki tylko raz /tzn raz rusza w danym kierunku/ potem tylko pika syrena.

wydaje mi se ze ryglowanie można zrobić ale trzeba zastosować dodatkowy siłownik uniwersalny za 10 pln / wówczas podłączyć go do centralki jako sterowanie siłownikami/

i zpiac z cięgnem od guzika .

bo one po mimo zamknięcia kolejny raz uderzają w danym kierunku.

ale czy to zadziała -nie wiem.

życzę szczęścia w szukaniu bezpiecznika pod siedzeniem- chyba ze wiesz gdzie dokładnie to podaj który jest do drzwi a który do kierunków najlepiej jakbyś zrobił fotek- było by prosciej

Opublikowano
a czy do ryglowania drzwi nie wystarczy alarm z funkcja konfort, która w wiekoszości słurzy do domykania szyb, i zamiast ją tam podłańczać, wczepic w kable od ryglowania??