Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. przejezdzajac przez jakies nierownosci na drodze tzn bardziej cos w stylu poprzecznych pekniec na asfalcie strasznie slychac tapniecia i bardzo to czuc.. cos w stylu jakby byly trawde na maxa opony albo usztywnione auto..

czego moze to byc przyczyna?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Popieram przedmówcę, to pewnie będą poduszki.

Wymieniłem niedawno przy okazji wymiany amortyzatorów i auto jest jak nowe. Cichutko i nic nie stuka.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
a mi sie wydaje ze to moze byc wiele rzeczy a na odleglosc trudno zdiagnoowac polecam pojechac gdzies na szarpaki i sprawdzic cala reszte typu tuleje tylnej belki laczki stabilizatora itp. a amory moga tluc same w sobie :cool2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
mi ostatnio z tylu zaczely tluc okularki :D a na szarpakach e34 malo widac :) mi w zeszlym tyg powiedzieli ze mam zawieche lalka - a po wyjeciu wahaczy okazalo sie ze 1palcem wszystko sie rusza...
Opublikowano
mi ostatnio z tylu zaczely tluc okularki :D a na szarpakach e34 malo widac :) mi w zeszlym tyg powiedzieli ze mam zawieche lalka - a po wyjeciu wahaczy okazalo sie ze 1palcem wszystko sie rusza...

Przychylam sie do wypowiedzi kolegi, na szarpakach nie widac nic, bylem, patrzylem, gostek mowil ze zawieszenie lala, po sciagnieciu wahaczy okazalo sie ze galki sa tak wyje****ze szkoda gadac, cud ze nie wypadly.

co do stukow zacznij od najprostszych rzeczy - tlumik moze sie o cos obijac... Tak jak u mnie to mialo niedawno miejsce :)

Opublikowano

tlumik odpada... tuleje na belce wymienione.. okularki tez odpadaja...

jak sprawdzic te gumy na amorze ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
a może te poduszki co łączą całe tylne zawieszenie z karoserią ? kumpel tak miał to było słychać takie twarde dobijanie a poszcególne wachacze były w idealnym stanie
Opublikowano

dajan: chodzi Ci o tuleje - zostaly wymienion.

jak dostac sie do tych poduszek pod amortyzatorami ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Witam żeby sie dostać do poduszek amorów musisz wymontować siedzenie, zarówno siedzisko (to tylko targasz do góry i wychodzi) jak i oparcie (kilka śrubek i do góry) a następnie tylną półkę. W rogach zobaczysz mocowanie amorów na poduszkach, ale prawdopodobnie aby wymienić poduszki musisz wyciągnąć cały amor, to u góry masz trzy śruby i na dole jedną i masz go wyjętego. Teraz ściskasz sprężynę jedna śruba i możesz wymienić poduszkę.