Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem z moją 320i coś dzieje się z dyfrem.Dziś się troszke pokręciłem moją betą na suchym asfalcie lecz kiedy już skończyłem i odjechałem ok. 500m z okolicy tylnej osi było słychać i czuć takie mocne pukanie jakby mi się koło urwało albo bym złapał laka.Zatrzymałem sie zaciągłem reczny popusciłem go i już było ok.nie wiem co jest grane czy to normalne?
Opublikowano

sprawdz czy w twoim modelu masz szpere, jesli ja masz to ona wlasnie najwiecej pracuje przy tego typu zabawie czyli blokuje dwa kola by sie krecily rowno cos w tym stylu nie jestem fachowcem

jesli miales kiche zamiast oleju w dyfrze to szperka dostala po dupce ja tak mialem,

a slyszalem ja na zakretach kiedy jedno kolo bylo bardziej dociazone i zalaczal sie mechanizm roznicowy,

zalalem olejem castrol saf-xj odpowiednim do tego typu dyfrow z aso i troche lepiej,

ale w twoim przypadku niewiadomo czy to dyfer poszedl, sprawdz poloski np,

najlepiej sprobuj zlokalizowac ten odglos pod samochodem podnies kola i przekrec nimi

jak masz szpere to krecac jedne kolo drugie powinno sie krecic tak samo

ja znalazlem swoje chrobotanie jak jedno kolo trzymalismy a drugim krecono wtedy trzymajacx dlon na dyfrze byl wyczuwalny i slyszalny ten sam dziwiek co w samochodzie podczas jazdy,,,

wniosek: dyfer!!!

wiec spuszczamy olej zeby sprawdzic co tam jest czy sa opilki albo jakies fruwajace tarczki heh,,, na szczescie nic z tego a olej zybura,

szpere jeszcze slychac od czasu do czasu ale juz nienadsluchuje pie...le juz mam dosyc teraz wlaczam radio i heya... a zal mi zmieniac dyfer bo taki ciezko dostac a furka jeszcze oryginal,,,

takze powodzenia szukajcie az znajdziecie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak pukało, tak pukało i sie stało dyfer padł zerwał sie sworzeń przy satelitkach i rozwalił ząb na ataku.Więc THE END z dyfrem.Poszukuje jakiegoś innego teraz.I przestrzegam wszystkich katów.Sam teraz bede bał sie noge na gaz położyc.pozdro
Opublikowano

ale dyfry są właśnie do ukręcania :P

a poważnie, skoro ten padł, to znaczy, że był na wykończeniu i Ty mu tylko przyspieszyłeś ten koniec

.... ja u siebie właśnie wykończyłem pompę wody, bo ostro dałem po obrotach - jakbym jeździł spokojnie, to by padła trochę później (i tak miałem ją wymienić)

Always look on the bright side of life :cool2:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
DOBRE "ale dyfry są właśnie do ukręcania " Troche mi humor poprawiłes bo strasznie sie zdolinowałem.No a teraz czas jakiś zakupić tylko szkoda ze mi BETA na kanale stoi bo Poldkiem musze sie odpychać a to już jest przegięcie :lol:
Opublikowano
no i wrwszcie nadszedł tak długo oczekiwany dzień.Betka już działa, dyfer wymieniony i dalej do przodu.I jak ktoś mi powie że 320i nie idzie to niech sobie przez tydzien pojeździ Polonezem to zmieni zdanie-MASAKRA!!!.Dyferencjał działa bez zarzutów :clap:
Opublikowano
I jak ktoś mi powie że 320i nie idzie to niech sobie przez tydzien pojeździ Polonezem to zmieni zdanie-MASAKRA!!!.Dyferencjał działa bez zarzutów :clap:

Jest to jakiś sposób na tunning auta - tydzień Polonezem i auto ciągnie zdecydowanie lepiej... :mrgreen:

Opublikowano
I jak ktoś mi powie że 320i nie idzie to niech sobie przez tydzien pojeździ Polonezem to zmieni zdanie-MASAKRA!!!.Dyferencjał działa bez zarzutów :clap:

Jest to jakiś sposób na tunning auta - tydzień Polonezem i auto ciągnie zdecydowanie lepiej... :mrgreen:

Dobr sposób na poprawienie dynamiki auta :norty: Szkoda,że ja u siebie obecnie mam dostępne oprócz mojego klekota 150Hp i 105Hp w benzynkach,to ciężko sobie naprawić samopoczucie :mrgreen:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg