Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam e-30 1.8i (104KM) ale to jest troszeczke za malo, chce wymienic silnik na 2.5 ale moze lepiej zamontowac tylko turbinke ??? osoby o wiekszej wiedzy technicznej prosze o podpowiedz co lepiej wybrac .... :?:
Opublikowano
Najlepiej to wymień samochód, taniej Ci wyjdzie nawet kupienie jeszze jednego. Chyba że z jakichś własnych powodów chcesz jezdzić tym co masz. No to w przypadku swapa bedzie to sporo kosztować - hamulce, dyfer, skrzynia, silnik, zawieszenie z przodu, zegary, osprzet silnika, no i sam swap - nie zapomnij ze zawsze mogą Ci sie jakies komplikacje przytrafić. Ciężko tez bedzie kupic dobry silnik kiedy nie mozna go sprawdzić, pojezdzić. W przypadku turbo musisz napewno mieć 10 000 zł w zapasie.... Wiec zastanów sie czy sie oplaca....
Opublikowano
dzieki. zdaje sobie sprawe ze mnie to pociagnie po kasie w zaokrogleniu 10 000 ale to tylko czesc kosztow jakie mam zamiar poniesc. najwazniejsza jeest moc!!!
Opublikowano

na turbo dlugo nie pojezdzisz. A tym bardziej do takiego silnika. Zmien auto - wyjdziesz najtaniej z tego wszystkiego.

:8)

B M W
Opublikowano
zmiana auta to najprostsze co mazna zrobic ale wolalbym tego uniknac. wlasnie na tym polega cala zabawa zeby ta (juz prawie babcia) wprawiala w oslupienie na swiatlach ;> jak znacie jakis warsztat na slasku ktory opdejmie sie swapa dajcie znac :)
Opublikowano
dlatego mysle o 2.5, jak na to autko powinno wystarczyc, i tak mnie troche roboty mnie czeka z odrestaurowaniem calego auta. to rocznik 86 wiec hce zostawic jako klasyk ale jako bardzo szybki i mocny klasyk
Opublikowano

jak chcesz wrzucać silnik, to pomyśl o m50b25 lub m52b28 - w E30 to juz poważna sprawa

oczywiście można się bawić w m54b30 - ostatni krzyk mody, ale koszty już są spore, jednak dobrze zrobione m52b28 w E30 objeżdża M3 E36, a m54b30 może nawet być szybsza od m3 e46 ... i to wszystko taniej niż turbo że nie wspomnę o tym, że z 1,8 takiej mocy nigdy nie osiągniesz w naszych warunkach

BTW - oczywiście marzenia są fajne, ale jak się przesiądzesz z 1,8 na m50b25, to na pewno odczujesz różnicę i dziś ten swap nie jest już jakimś astronomicznym wydatkiem

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)