Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM!

MAM PYTANIE, CZY JESLI MAM ZCHIPOWANE AUTKO TO CZY NIC SIĘ NIE STANIE PO RESECIE KOMPA?

DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, POZDRO

Opublikowano
Masz na myśli odpięcie i zwarcie klem? Nie polecam, lepiej odlaczyc aku na noc i przekrecic kluczyk w stacyjce. Nic sie nie stanie bo to jest pamieć typu EPROM wiec sie nie skasuje. To tak jakbys kompa seryjnego resetowal i też by Ci sie oryginalne oprogramowanie sterownika skasowalo?
Opublikowano
WITAM!

MAM PYTANIE, CZY JESLI MAM ZCHIPOWANE AUTKO TO CZY NIC SIĘ NIE STANIE PO RESECIE KOMPA?

DZIEKI ZA ODPOWIEDZ, POZDRO

Możesz napisać coś więcej o tym chipie??

Z opisu widzię że mamy ten sam silnik, więc jestem zainteresowany jakie są efekty tuningu. Z tego co czytałem dla 1.8 m43 daje się uzyskać jakieś 12 KM, czy jest to wogóle odczuwalne??

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
A co masz na myśli mówiąc - reset kompa?

pzdr

CHODZI MI O 'RESET DOMOWYM SPOSOBEM' :) CZYLI ODŁĄCZAMY AKU CHWILKA PRZERWY, A POZNIEJ ŁĄCZYMY KLEMY ITD :)

Opublikowano
Masz na myśli odpięcie i zwarcie klem? Nie polecam, lepiej odlaczyc aku na noc i przekrecic kluczyk w stacyjce. Nic sie nie stanie bo to jest pamieć typu EPROM wiec sie nie skasuje. To tak jakbys kompa seryjnego resetowal i też by Ci sie oryginalne oprogramowanie sterownika skasowalo?

TO POWIADASZ ŻE NIC SIĘ NIE STANIE. NIE NO , TO JASNE ŻE SIE ORGINALNE OPROGRAMOWANIE NIE POWINNO SKASOWAC, TAK TEŻ MI SIE WYDAJE, ALE OCZYWISCIE MOGE SIE MYLIC DLATEGO TEZ ZAPYTAŁEM :)

DZIĘKI!!

Opublikowano

Możesz napisać coś więcej o tym chipie??

Z opisu widzię że mamy ten sam silnik, więc jestem zainteresowany jakie są efekty tuningu. Z tego co czytałem dla 1.8 m43 daje się uzyskać jakieś 12 KM, czy jest to wogóle odczuwalne??

TRUDNO MI STWIERDZIĆ ILE KONIKÓW BO PODOBNO MOJA BETI MA WSTAWIONY SPORTOWY WAŁECZEK I PLANOWANA GŁOWICKE NO I TEN CHIP. ALE NIE WIEM CZY WOGÓLE TO JEST WLOZONE BO POPRZEDNI WŁAŚCICIEL NIE BARDZO SIE ORJENTUJE CO I JAK BO MU SPROWADZILI JUZ TAKA Z AUSTRII, MÓWI TYLKO ŻE MIAŁ GDZIES BRIEF I TAM BYLO WSZYSTKO WPISANE I BYL WYDRUK Z HAMOWNI I MIALA PODOBNO NA POMIARZE COS DELIKATNIE PONAD 140 KUCYKÓW. TYLKO COŚ NIE MOŻE TEGO BRIEFU ZNALEŻDZ :evil: ALE ZNAM KOLESIA KTÓRY TO CUDO SPROWADZAŁ I POTWIERDZIŁ ŻE MA SPORTOWY WAŁEK I COŚ Z GŁOWICA ALE O CHIPIE NIC NIE WIE, ALE PEWNIE JAK TAM SIE KTOS BAWIL W WALEK I GLOWICE TO CHYBA I CHIPA ZROBIL :twisted2: POJECHALBYM NA HAMOWNIE ALE NAJBLIZSZA JEST W WAWIE ( PONAD 100 KILOSOW) A JA NIE BARDZO CZASOWY JESTEM NO I CZEKAJA MNIE MALE NAPRAWY MOJEJ KOBIETKI:) ALE JKA BEDE WIEDZIAL JUZ CO I JAK TO DAM ZNAC

POZDRO

Opublikowano

A JEŚLI JUZ JESTEM PRZY TEMACIE TUNINGU TO CZY ISTNIEJE JAKIS SPOSÓB (OPRÓCZ HAMOWNI I CAŁKOWITEGO ROZBIERANIA SILNIKA :D ) ŻEBY SPRAWDZIC CZY MAM WAŁEK SPORTOWY CZU=Y ZWYKŁY??

DZIEKI ZA KAŻDA ODPOWIEDŹ!!

Opublikowano

Witam

No to i ja się podłączę przy okazji z pytaniem.

Ile kosztuje zamontowanie takiego Chipa? I orientujecie się jak bardzo pomoże on do e36 1,6 :(

Macie jakieś inne sposoby na zwiększenie mocy w samochodzie tanim kosztem? :roll:

Opublikowano
Witam

Ile kosztuje zamontowanie takiego Chipa? I orientujecie się jak bardzo pomoże on do e36 1,6 :(

Macie jakieś inne sposoby na zwiększenie mocy w samochodzie tanim kosztem? :roll:

NIE CHCE CIE MARTWIĆ ALE NAJTANIEJ I NAJLEPIEJ BĘDZIE ZNALEŻDŹ DOBREGO KUPCA NA SWOJE AUTKO I POSZUKAC JAKIEJS OKAZJI ( OCZYWISCIE MÓWIMY TU O W MIARE SPRAWNYM AUCIE) Z WIEKSZYM SILNIKIEM, MOŻE 325I :|)) NO CHYBA ŻE M3.

EWENTUALNIE MOŻESZ SPRÓBOWAC WYRZUCIC KATALIZATOR ALE JEŚLI MASZ ZAPCHANY TO POMOŻE I BEDZIE BARDZO TANIO :mrgreen:

POZDRO

Opublikowano
Witam

A JESLI CHODZI O CENE TO W GRANICACH 1000 ZŁ

ALE PRZY TWOIM SILNIKU TO NIE BEDZIE WARTA SKÓRA ZA WYPRAWE CZY JAK TAM MÓWIA:))

PO CO CI 6 KONI WIĘCEJ ALKO NAWET I 10 JAK NIE BEDZIE TYSIACA W KIESZENI:))

Opublikowano
Macie jakieś inne sposoby na zwiększenie mocy w samochodzie tanim kosztem?

Biale pasy wzdłuż samochodu tzn. maska, dach. Potwierdzone przez FifthGear :twisted2:

Opublikowano
Macie jakieś inne sposoby na zwiększenie mocy w samochodzie tanim kosztem?

Biale pasy wzdłuż samochodu tzn. maska, dach. Potwierdzone przez FifthGear :twisted2:

NO TO TO JUZ LEPSZE NIŻ CHIP W 316I ( BEZ OBRAZY OCZYWIŚCIE).

AAAA, NO I ZAPOMNIAŁEŚ O OBOWIĄZKOWEJ NAKLEJCE SPEED, TURBO ALBO PRZYNAJMNIEJ PIONEER :lol: TO CHYBA DAJE , JAK SIĘ NIE MYLE OK 10 KM :))

Opublikowano

tanim kosztem ??

SIATEXY, DRUTEXY, PLASTIXY :jawdrop:

a co do czipa to tez się zastanawiałem do mojego TDS ale nie wierze w chipy z Allegro chyba że ktoś założy i pojedzie na hamownie :) a na VTG itp.... niestety mnie nie stać :)

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Witam

Tak na serio zmiana chipa w 316 niewiele pomoże. Szkoda kasy. Sprzedaj auto i kup mocniejsze, jest to najbardziej rozsądne rozwiązanie.

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Witam

Tak na serio zmiana chipa w 316 niewiele pomoże. Szkoda kasy. Sprzedaj auto i kup mocniejsze, jest to najbardziej rozsądne rozwiązanie.

Nie rozumiem czemu jesli chodzi o 318 wszyscy dyskutują na temat chipowania, a jak ktos rzuci temat 316 to juz od razu każdy pisze, że to niewiele pomoże. W 316 tyle samo pomoże co w 318. I w jednym i w drugim przypadku przyrosnie po ok. kilkanascie kucyków. Wiadomo - raczej nieoplacalne za ta cene, ale tak samo nieoplacalne w 318, a nie tylko w 316.

Opublikowano
chip w samochodzie z silnikiem wolnossącym niewiele daje, co innego jak jest turbinka......wówczas dzieją się rzeczy niezwykłe :wink: