Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem ze swiatlami jak zwikszyc ich moc bo swieca tragicznie nie wiem co jest boje sie zalozyc mocniejsze zarowki zeby nie spilic przekaznikow myslalem ze moj problem jest odosobniony ale moj kolego mam taki sam problem slabo swieca w jego 525 jezeli ktos mial taki problem prosze o pomoc albo jakies wskazowki z gory dziekuje za pomoc
Opublikowano
karol robiles cos z tym czy pogodziles sie ze juz tak musi byc ja musze sobie doswietlac droge halogenami jest tragedia z tymi swiatlami niby drobny fakt ale wkurza mnie okrutnie
Opublikowano
Jeszcze nic nie robilem, ale myślę o zmianie szkieł reflektorów, poniważ mam bardzo matowe (prawdopodobnie poobijane od kamyczków). Ale poczekam z tym jeszcze, byc moze ktos rozwiązał już ten problem :)
Opublikowano
ale ja juz czyscilem swiatla i nie sa zmatowione czy pobijane od kamyczkow tak jak ty mowisz i kolega tez ma szkla ok tylko nie wiem czemu jest tak tragedia z tymi swiatlami moze zarowki moze przkazniki nie mam bladego pojecia
Opublikowano
pany"" powyżej macie porządną instrukcje jak to zrobić , a ja przestrzegam ,nie trzec odblasków , po drugie jak reflektory Hellowskie nie zkładac mocniejszych żarówek , te własnie odblaski są z plastiku. przy Boschu mozna mocniejsze bo są metalowe-ja spryskałem pod cisnieniem płynem do szyb , który nie zostawia smug -przetarłem flanelka, i dokładnie przemyłem i przetarłem soczewki [ w halogenach też] i jasności przed autem pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

ja wyczyscilem soczewki , pomoglo - ale dalej byly slabe ... zalozylem mocniejsze zarowki - philips rally 85w - i wreszcie jest git ( reflektory hella - ale nie grzeja sie bardziej niz z 55w - pozatym kolega ma juz pol roku takie w e34 i smiga )

polecam ten sposob - zarowki ciezkie do dostania , ale warto ( koszt 1 sz ok 25 zł ) :cool2:

Opublikowano
ale ja wlasnie przeczyscilem soczewki i leflektory i nie ma takiego efektu jakbym chcial jest lepiej ale to nie to co mialem w e36 moze zxalozyc jakes inne typu clear sam juz nie wiem moze mam za silne przekazniki moze ktos wie jakie powinny byc tam orginalne i pytanko do kolegi jaki to byl philips 55 plus 50 % czy jakies inne
Opublikowano

zarowki - PHILIPS RALLY 85W - zarowki zakupilem w hurtowni AD STACHURA - ale mozna ich szukac w sklepach motoryzacyjnych ( ew zapytac czy mozna je zamowic )

- uwaga ! sa te same zarowki o mocy 100/90W - ale jakos wole 85w - szczegolnie ze bedzie trzeba jezdzic caly rok na swiatlach

( faktycznie - ciezko je znalesc -

http://www.amar-auto.com/html/oferta_sport/oswietlenie/philips/philips.html - ta firma ma je w ofercie )

- nie zadne 55w + 30% - bo to nic nie daje ( wystarczy poczytac testy zarowek)

Opublikowano
kup sobie xenon chodza juz po 500 a na pewno odczujesz roznice :nienie: :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
jak on nie odczuwa zadnych wielkich zmian to chyba najlepszym sposobem jest to co pisalem a zmieniac nic nie trzeba tylko palniki zamontowac w miejsce zarowek ale jak kogos nie stac to niech sie meczy albo kupuje jakies super racingowe zarowy ktore i tak sie nie umywaja do hidu :roll2:
Opublikowano

nie kazdego kto ma samochod o wartosci 5tys zl stac zeby zalozyc swiatla za 500zł - nie mierz kazdego swoja miarka ...

a to rozwiazanie ktore podalem jest tanie i skuteczne ... roznica miedzy standardowymi zarowkami jest naprawde duza ...

co do zarowek - to cena chyba mowi za siebie - 50zł za 2 zarowki h1 to nie jest malo ... w porownaniu np do zwyklej narvy - 7zł

czy sie nie umywaja ... napewno stosunek ceny do osiagnietyego efektu jest 10 razy lepszy niz przy xenonach :wink:

Opublikowano
no dobra masz zawsze racje nie lubie po tobie pisac bo to nigdy sie nie konczy ogolnie twoje zarowy sa najlepsze a reszta to denko :modlitwa:
Opublikowano
dzieki bardzo za rade zarowczki sa naprawde super i efekt i wyrazny ciekawe co z trwaloscia i dziekuje za xenony to faktycznie wydatek i nie 500 zl a troszke wiecej dlatego skorzystalem z zaroweczek i jestemm zadowolony dzieki raz jeszcze za rade i pomoc :cool2:
Opublikowano
xsiver wiesz cos moze na temat sondy lambda siemensa tam sa cztery kable czerwony zolty czarny i bialy nie iwesz moze ktory to masa a ktory sygnal jabys miala jakis schemat albo wskazowki na temat tej sondy bylbym wdzieczny za pomoc
Opublikowano

mowilem ze efekt jest swietny - tylko swiatla musza byc dobrze wyregulowane bo bedzie oslepiac ...

co do trwalosci - kolega na nich jezdzi juz jakis czas i jest wszystko ok ( przejezdzil cala zime - nie wiem jak bedzie latem przy upale 40st i wlaczonych swiatlach ...)