Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ciekawi mnie wasza opinia o bmw e36 swiezo sprowadzone z Niemice. Czy warto kupowac auto z 91 roku ? Oto pare przykladów:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2434949

http://moto.allegro.pl/item179725563_bmw_318_i.html

http://moto.allegro.pl/item178036817_ladne_bmw_318_e36.html

Zauwazylem ze sa bardzo taniutkie i mam chec na nabycie takiego modelu bo 6 tysiecy to naprawde nieduzo... Prosze o sugestie czy warto kupowac takie auto czy dlugo one pochodzi bezawaryjnie, ile wyniesie mnie to wszystko razem czyli auto + oplaty i zarejestrowanie i ile bedzie palic np 316 bo chcialbym 316 na benzynce. Z góry dzieki

Opublikowano

Witaj

Ja kupiłem za taką kasę w zeszłym roku 316tke z 91r. I jestem zadowolony jak cholera :D Opłaty wyniosły mnie jakieś 1700-1800 zł. razem z ubezpieczeniem. Palić powinna w mieście jakieś 8-9l. to normalka. Ja osobiście radziłbym Ci kupić 318 bo będzie palić niewiele więcej a jednak lepszy but jest. Co do bezawaryjności to zależy jak trafisz, ale przygotuj się że będziesz musiał trochę włożyć w takie autko, przecież to 15-16to latki. Ale uwierz mi warto...

Opublikowano
Z tego co slyszalem to autka do 93 roku byly awaryjne ,lepiej kup po 93 roku to bedziesz mial lancuch zamiast paska rozrządu no i silnik nowszej generacji .w starych modelach sa problemy z elektryka i ponoc rdza w okolicach tylnego bagaznika no chyba ze trafisz na dobry egzemplarz
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano

Jak w takiej cenie chcesz to szukaj tylko z Niemiec. Też przez to przechodziłem. Najpierw zjeździłem pół Polski i uwierz mi ale do 9tys zł to beemki były tak zaniedbanem że szkoda było tylko czasu i pieniędzy na paliwo. Raz trafiła mi się taka, której do końca życia nie zapomne :D Babka miała niebieską coupe 316 i przez tel opowiadala jakie to cudo, na zdjęciach też ładnie się prezentowała. Jak przyjechałem po nią to szczena mi opadła... z dachu lakier razem ze szpachlem odchodził płatami, szyberdach był zapadnięty do środka, wszystkie listwy pourywane, brak uszczelek szyb, w szpary pomiędzy drzwiami można było wsadzić kciuka... i to miało być autko w bardzo dobrym stanie i babka nie chciała zejść poniżej 8500zł

Później szukałem tylko aut z Niemiec. Zwróć uwagę na to ilu miała właścicieli w briefie bo jeżeli często zmieniała właściciela to znaczy, że coś z nią nie tak. Pozdrawiam

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
odradzam!! ja z koleji mam 93 rocznik coupe e36 ,bardzo ladne i zadbane ,lancuch itd,na silnik nie moge nazekac ale na elektryke jak najbardziej co chwile cos sie zacina nie dziala z abs-em juz walcze dlugo szyby czasami sie zacinaja zegary gasna czasami tak od sobie ,jazda na maksa ostatnio mi sie inspekcja oleju skasowala sama :shock: mialem szczescie ze olej wymienialem wiec sie przydalo ,takie jest moje zdanie
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

No ceny podchodzace ale nie chwalac sie ja mam 318 z 92 r ktora sprzedaje po powrocie z Angli(04-04-07)-przed wyjazdem wymienilem jej prawie wszystko zeby mnie nie zawiodla na wyspie i jestem z niej bardzo zadowolony-jesli chcesz to wysle ci pare fotek i porownasz se ja z tymi na allegro :)

Taka mala reklama:)

"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano
odradzam!! ja z koleji mam 93 rocznik coupe e36 ,bardzo ladne i zadbane ,lancuch itd,na silnik nie moge nazekac ale na elektryke jak najbardziej co chwile cos sie zacina nie dziala z abs-em juz walcze dlugo szyby czasami sie zacinaja zegary gasna czasami tak od sobie ,jazda na maksa ostatnio mi sie inspekcja oleju skasowala sama :shock: mialem szczescie ze olej wymienialem wiec sie przydalo ,takie jest moje zdanie

naprawdę dziwne macie sytuacje,twój rocznik to po prostu zbieg okoliczności,masz naprawdę dziwne objawy. :?

Opublikowano
Moja jest z 93 roku.Silnik 1.8 jest fajny,ale na pasku, więc wolałbym na łańcuchu, bo pasek trzeba wymieniać po 40 tysiącach kilometrów.Jakbym teraz miał kupować to tylko 320 bo na łańcuchu no i kopyto większe.Co do BMW to powiem Ci,że miałem wcześniej Omegę B z 95 roku i...jak się przesiadłem bo betki to już wiedziałem,że źle zrobiłem...Komfort w BMW już praktycznie żaden w porównaniu do Omegi.No ale jeżdżę już miesiąc i beemka już coraz bardziej mi się podoba mimo,że musiałem i wciąż muszę do Niej dołożyć(tarcze hamulcowe,tylne zawieszenie).Co do części to każdy mówi,że są drogie...a to bzdura!!!Części są prawie tak same tanie jak do Opla!BMW i Opel mają jedne z najtańszych części z aut niemieckich.Do tego jeszcze pełno ich jest,nowych,używanych i zamienników więc nie ma problemu.Nawet głupie spinki do tapicerki kupiłem u siebie w tej dziurze (w Radomiu) i byłe w szoku!!!Wszędzie pełno części do BMW.Oczywiście musisz sprawdzić stan tej furki,ale wiadomo że samochód od 10 lat wzwyż wymaga jakiegoś wkładu,no chyba,że stał w garażu...Sam zdecyduj,bo ten egzemplarz mimo tego,że już trochę stary to zawsze BMW.Jedyny minus to silnik...za jakiś czas będziesz chciał większego kopyta... :cool2:
Freude am fahren...