Skocz do zawartości

DYLEMAT HELP !!! Jaki silnik przy zakupie 7 e-32???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników BMW :)

Mam wielką prozbe o pomoc w wyborze kupna BMW 7 E-32 a konkretnie to jaki silnik polecacie ? Mam zamiar dużo jezdzic w trasę i zależy mi na komforcie jazdy dlatego BMW 7 a e-32 bo kasy tylko 8000zł (chciało by się e-38 :cry2: może kiedyś).

Jak byście mieli teraz kupić BMW 7 z jakim silnikiem byście kupili ???

Miałem już kilka BMW 3 razy rekin 316 i ostatnio Ładna 5-e34 ale z lipnym silnikiem 2,4TD (tragedia 2 razy głowica turbina itp.) Teraz chce kupić taki motor żebym nie żałował :) .

Acha i proszę nie piszcie ze to wasz silnik jest naj naj i że akurat chcecie sprzedać bo każdy jak sprzedaje to mówi że to jest naj naj mnie interesuje opinia posiadaczy którzy mają BMW i jak by mieli sie zamienić lub kupić drugi to jaki ? :wink:

Przepraszam że tyle tego ale liczę na waszą pomoc za którą z góry dziękuję :modlitwa:

Jedyna słuszna marka samochodów to BMW :-)
Opublikowano

jesli e32 to proponuje taka jak mam tylko ze za 8000 to moze byc maly problem, nie chce chwalic bo mam ale mialem 3,0litrowaR6 i nastepna na pewno kupie E38 4.0 albo 4.4 chyba ze uda mi sie kupic alpine B10 w E39,

ale wracajac do tematu na trasie malo pali jak na te pojemnosc a komfort rewelacja jak potrzebujesz wyprzedzic to sie da

3 litrowa palila mi na trasie pol litra mniej przy takiej samej jezdzie

po miescie niestety troszke pali ale przyjemnosc jazdy rekompensuje spalanie

Opublikowano

Z 730R6 735R6 750 V12 najlepszy dla ciebie będzie 735 bo ma najlepszy stosunek spalania do mocy. Oczywiście jak Cie spalanie nie odstrasza to bierz 750iL

Z palety 730V8 740 V8 750V12 najlepszy będzie 730V8 bo W 740 lubiały padać automaty (tzn tak często padają jak głowice w 525tds, czyli zależnie od twojego szczęscia :roll: ) V12 to już pisałem natomiast 730V8 stosunkowo niedużo pali a i przyspiesza wystarczająco jak na polskie rogi (będzie szybsze niż 525 tds czy 524 tds), no i masz możliwość wyboru między manualem a automatem.

Opublikowano
ja mam 740 V8 i wg mnie jest w sam raz niczego mu nie brakuje pali jak pali przyśpiesza bardzo dobrze dodam ze automat, dla mnie rewelacja.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg

Opublikowano

Wielkie dzięki za tak szybkie odpowiedzi :D

Acha odwieczny dylemat automat czy manual ja osobiście wolałbym manual

miałem w 5 automat fajnie sie jezdziło ale teraz bym chciał jednak manual :)

Acha no i oczywiście będę musiał wstawić LPG bo wiadomo koszty :) czy dobrze brykają na LPG ? (735R6 i 730V8 ) ????

I czy w 740 V8 nie było manuala ???

Opublikowano
Mam wielką prozbe o pomoc w wyborze kupna BMW 7 E-32 a konkretnie to jaki silnik polecacie ? Mam zamiar dużo jezdzic w trasę i zależy mi na komforcie jazdy dlatego BMW 7 a e-32 bo kasy tylko 8000zł (chciało by się e-38 :cry2: może kiedyś).

Trochę chyba mały budżet :( Chyba że zakładasz że będziesz przez pierwsze 5 miesięcy (przynajmniej) wkładał po 1tyś zł na miesiąc...

Ja kupiłem w podobnej cenie i włożyłem już w ten "ideal" 4k (tylko że był uszkodzony, a teraz mam blacharke w stanie bardzo dobrym) a jeszcze z 3k w tym roku jak nic w jego włoże... razem wyjdzie 14k... ale będę miał e32 z sekwencją w bardzo dobrym stanie technicznym i blacharskim.

Nie wiem w sumie jakiego E32 szukasz, ja szukałem ze sprawna klimą, najlepiej skóra (i mam), dużym OBC i sekwencynym gazem (tzn. dobrze gdyby był). Mam też alu 17".

Szukałem manuala kupiłem automat :) Bo jeździłem kilkoma automatami które oglądałem i bardzo mi się automat w takim dużym aucie spodobał :)

Dlaczego 735? Tani w naprawach silnik, mechaniczne zawory, tylko 12 zaworów nie jak v8 : 32... wszystko "pojedyńcze" : nie jak V12... części dużo, łatwy dostęp w miarę do wszystkiego, bezawaryjne i dość tanie jako używane skrzynie, kop lepszy albo porównywalny do 730iA V8, lepszy niż E38 728iA, 730iA, z E36 tylko 325 Cie pogoni ;-)

Spalanie na gazie jak 316 na benzynie. W trasie idealnie jeśli chodzi o koszty, w mieście troche gorzej...

730 R6 też jest ok, i jeśli trafisz na takie w idealnym stanie to warto kupić. Właściwie to patrz na STAN nie na silnik. Wszystkie E32 są fajne. Dobrze ze nie ma 724td ;-)

Sprawne, zadbane na benzynie lub dobrym gazie 730iA potrafi sie poruszać naaaaaprawdę szybko. Udowodnił mi to jeden własciciel takiego pojazdu, oczywiście 735 jeździ lepiej, 740 jeszcze lepiej... a 750 to v12 i pracuje jak wentylator, jak naprawdę limuzyna high end, maybach tamtych czasów :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem jezli chcesz kupic e32 to tylko z V8 3l lub 4l. Osobiscie jezdzilem 735, 750 itp. jednak teraz mam 740 i naprawde jestem zadowolony. Zuzycie paliwa bardzo przyzwoite (w granicach 10l trasa, 14l miasto jednak zalezy tez od wyczucia samochodu oraz stylu jazdy gdyz te wartosci mozna latwo poniesc i to duzo...). Przyspieszenie rewelacja. Co do skrzyn w tych modelach... no niestety jest to slaby punkt tych samochodow. Najwiekszym jednak atutem tego modelu jest silnik ktory konstrukcyjnie jest napewno nowszy niz M30bxx czy v12. Wiec moja rada brzmi: Kupuj 740!

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
Moim skromnym zdaniem jezli chcesz kupic e32 to tylko z V8 3l lub 4l. Osobiscie jezdzilem 735, 750 itp. jednak teraz mam 740 i naprawde jestem zadowolony. Zuzycie paliwa bardzo przyzwoite (w granicach 10l trasa, 14l miasto jednak zalezy tez od wyczucia samochodu oraz stylu jazdy gdyz te wartosci mozna latwo poniesc i to duzo...). Przyspieszenie rewelacja. Co do skrzyn w tych modelach... no niestety jest to slaby punkt tych samochodow. Najwiekszym jednak atutem tego modelu jest silnik ktory konstrukcyjnie jest napewno nowszy niz M30bxx czy v12. Wiec moja rada brzmi: Kupuj 740!

Za 8.000 zł? ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam zamiaru kupować u nas w kraju chcę pojechać do Niemiec po betkę

Szukałem na mobile.de

I myślę za się zamknę w 8000zł=2000euro oczywiście +akcyza +opłaty wyjdzie z 10000zł a nawet lepiej :mrgreen:

Opublikowano
Nie mam zamiaru kupować u nas w kraju chcę pojechać do Niemiec po betkę

Szukałem na mobile.de

I myślę za się zamknę w 8000zł=2000euro oczywiście +akcyza +opłaty wyjdzie z 10000zł a nawet lepiej :mrgreen:

A to co innego... sam przywóz jeśli nie masz lawety to z 1000 zł :) Zobacz też na http://www.autoscout24.de/ tam są chyba lepsze oferty niż na mobile. Wadą auta z niemiec jest to że raczej nie będzie w nim gazu... jeśli auto wyjdzie Cie 11000 zł po przywiezieniu, 1000 zł podstawowy serwis, 3000 zł gaz to jest już 15.000 zł :) Ale tak to jest z BMW. Włożyć drugie tyle w auto to nic...

Pozdrawiam

Opublikowano

Choć właśnie patrzyłem na mobile.de i do 2000 EURO 740 to raczej auta wymagające duuużej inwestycji. Dlatego 740 to fajne auto ale jak się je już kupiło i się dbało o nie i skrzynia chodzi ładnie. Inaczej to są dwa warianty:

- ekonomiczny: M30 3.0 lub 3.5

- ekstremalny :) M70 :) 300 KM, niezawodna tania skrzynia, masa części (choć jak wiadomo w róznym stanie :(), full wypas, moc, prestiż, niezawodność, V12 :)

Pozdrawiam

Opublikowano

z takim budzetem tylko M30 ! i to i tak będzie mało

EDIT

i radzę najpierw rozejrzeć się na naszym rynku bo tu możesz sobie pare szt obejrzeć . Tam jak pojedziesz po wybrany egzemplarz z sieci to raczej będziesz na niego skazany z racji odległości .

A sęk w tym że u nich wcale nie tak różowo o ładne e32 - wiem bo urzęduję tez na niemieckim forum o tematyce 7er i tam chłopaki maja identyczne proiblemy jak my tzn często i gęsto stan rzeczywisty odbiega znacznie od opisywanego w ogłoszeniu .

Ja jak szukałem tez chciałem jechać do niemiec ale nie traciłem z oczy naszego rynku no i rzeczywiście znalazłem i kupiłem w kraju bdb sztuke niebitą , z fabrycznym lakierem i kś. serwisową ... a i tak w ciągu ostatnich 3 m-cy wsadziłem juz 2 tysie i drugie 2 do końca wiosny jeszcze włoże

Daj sobie czasu i cierpliwie szukaj .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Za 8 tyś, to tylko 735 r6 manual= tani gaz dużo części na rynku, prosta nieproblemowa konstrukcja. Tylko czasami nie kupuj 750. :nienie:
Opublikowano
Za 8 tyś, to tylko 735 r6 manual= tani gaz dużo części na rynku, prosta nieproblemowa konstrukcja. Tylko czasami nie kupuj 750. :nienie:

A czemu nie automat? Bo gaz to raczej tylko sekwencja przy automacie?

Pozdrawiam

Opublikowano
J E L I T O napisał:

Za 8 tyś, to tylko 735 r6 manual= tani gaz dużo części na rynku, prosta nieproblemowa konstrukcja. Tylko czasami nie kupuj 750.

nie, kolega napisał że autem bedzie jeździł w długie trasy. Manual jest poprostu pewniejszy niz stary jak by nie było automat, nie wiadomo jak serwisowany i w jakim stanie.

O sekwencji chyba możemy zapomniec :cry2: kolega ma tylko 8 tyś na wszystko.

Opublikowano
J E L I T O napisał:

Za 8 tyś, to tylko 735 r6 manual= tani gaz dużo części na rynku, prosta nieproblemowa konstrukcja. Tylko czasami nie kupuj 750.

nie, kolega napisał że autem bedzie jeździł w długie trasy. Manual jest poprostu pewniejszy niz stary jak by nie było automat, nie wiadomo jak serwisowany i w jakim stanie.

O sekwencji chyba możemy zapomniec :cry2: kolega ma tylko 8 tyś na wszystko.

Ja kupiłem w takiej cenie z sekwencją OMVL i butlą w kole... ale z rozwalonym bokiem ;-) Tak na maginesie... ciekaw jestem ile bym za nia teraz wział... :(

Jak kupić to drogie... jak sprzedać to tanie :(

Pozdrawiam

Opublikowano
ja 2 lata temu dałem za swoją prawie 8tys.e32750i 89r,i powiem Ci że nie żałuje motorku 5 litrów.Teraz jakbym miał kupować to napewno wybrałbym motorek 5,4l no i w nowszej budzie.
Opublikowano
5,0 v12 to jedyny słuszny silnik w e-32!!!!!!!!!!!!!!

jedyny sluszny silnik w e32 to 4.0 ... m70 to przezytek ...

no powiedzmy że jest to sprawa indywidualna ale na pewno jedynym słusznym nie jest V12 ;)

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz