Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec miałem taki problem wyrzucało mi wode przez z układu chłodniczego przez zbiorniczek wyrównawczy w E39. Wiec z tym problemem udaem sie do SALONU BMW w CZĘSTOCHOWIE na diagnoze za którą zapłaciłem 160zł po czym stwierdzili ze mam niedrożną chłodnice i czeba wymienic wiec ok wymieniłem na nową koszt 400 zł oraz wymontowanie z zamontowaniem 380 zł. Po czym okazało sie ŻE TO JEDNAK nie to. Po czym narazili mnie na koszty po czym nie chcą mi odac kasy którą im zapłaciłem ZA BŁEDNĄ DNIAGNOZĘ oraz za czesci i za robocizne.

WIEC MAM PYTANIE GDZIE MÓGŁBYM SIE UDAC ZEBY ODZYSKAC TO KASE LUB GDZIE MAM NAPISAC Z TYM PROBLEMEM MOZE WYSŁAC E-MEILA DO BMW DO GŁÓWNEJ SIEDZIBY W WARSZAWIE WSZYSTKO MAM UDOKUMENTOWANE

POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!!

Opublikowano
A w przyszłości nie jeździj do ASO. W większości przypadków są to nie mający pojęcia o samochodach naciągacze.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Dokladnie jak psize zalew-odnajdz sobie kontak do federcji konsumenta i idz naswietl sprawe-jesli czujesz sie naciagniety( no oczywista sprawa) powinni ci na swoj koszt wmontowac stara hlodnice, zwrocic kase i oddac auto w taki stanie jak przed diagnoza i ich zabiegami
Opublikowano
Tak btw. nowa chłodnica 400 zł gdzie? W ASO? Nie sądzę aby udało Ci się coś zdziałać... to nie jest błąd sztuki lekarskiej. Poza tym, mogą zawsze powiedzieć że wszystko wskazywało właśnie na tą usterkę.
Opublikowano

Dzieki za podanie linków i chyba tak zrobie. A jesli chodzi o ta usterke to okazało sie ze to uszczelka pod głowicą poszłą. A chłodnice w serwisie nie kupiłem tylko od kolesia który tym sie zajmuje. Chłodnica w serwisie kosztuje 1400za wiec wolałem podrube :D

Jeszcze raz wszystkim dzieki za podpowiedzi jesli rozwiąze tą sprawe odpisze

Opublikowano

federacja konsumentów

miejski rzecznik konsumentów

chłopaki z osiedla :wink:

a tak czy inaczej to składasz reklamację w sprawie usługi,,,więc najlepiej pisemnie/wtedy ich odpowiedź---jak nie dadzą,walisz do powyższych,,,a gdy słyszą słowo federacja-to porami trzęsą :mrgreen:

Opublikowano

ASO to buraki naciągające ludzi więc chłopcy z osiedla nie będą potrzebni.

Pojedź opowiedz o UOKiK a jak nie pomoże to składaj skargę i równolegle sprawa do cywilnego.

OMIJAJCIE ASO SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
OMIJAJCIE ASO SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!

oj musieli Ci zrobić cos strasznego że tak piszesz :wink:

ale poważnie nie będę ich bronił ale zajęli pierwsze miejsce wśród autoryzowanych serwisów w teście ogólnopolskim oczywiście zależy na kogo sie trafi masz rację usłyszałem juz nieraz kosmiczne głupoty ale w tamtym roku miałem duperele z automatem i objechałem wszystkie specjalistyczne warsztaty od asb w wawie i nikt nie wiedział co jest ale uszłyszałem bez rozbierania nic sie nie da zrobić czy to na pewno którys zawór nie trzyma albo Panie to tylko w reichu i żeby jeździć dalej

pojechałem na Czerniakowską wsiadł mistrz zmiany 5min jazdy i mówi mi nie ma problemu wiem co to jest nie dowierzałem zwlekałem kilka dni ale oddałem auto

po jednym dniu odebrałem gotowe i jestem happy

ale jakich BZDUR i OSZUSTW gdzie indziej usłyszałem to nawet nie chce powtarzać

od tej pory tylko tam oddaje i już a jak sie zawiodę napewno napiszę

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
engreg chodzi Ci o zwrot 540zl ( diagnoza i wymiana ), moim zdaniem masz marne szanse na to aby Ci to oddali, mozesz pisac do federacji konsumentow ( dzialaja tam sady polubowne, ale na taka forme zalatwienia sprawy obie strony musza wyrazic zgode ) i rzecznika ale zasadniczo te organizacje moga ewentualnie tylko doradzic jak napisac wniosek do sadu, nie moga nic nakazac salonowi w ktorym to sie stalo. Inna sprawa to bedzie potem udowodnienie w sadzie, ze wymiana chlodnicy byla zbedna, dodatkowo chlodnice kupiles sam i im zleciles tylko wymiane.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wiec tak jak obiecałem ze po załatwieniu tej sprawy odpisze jak sie skonczyła.

Byłem w serwisie i doszedłem do porozumienia z panem który prowadził moją sprawe powiedział mi że zwrucą mi całą kase nawet za tom chlodnice zeby zrekompensowac mi strate finansową ale tylko na takiej zasadzie: że bedą mi robic np przegląd samochodu z wymianą oleju i filtrów oczywiscie bezpłatnie i w ten sposób bedą mogli mi zwrócić całą kase a jesli mi by to nie pasowało powiedzieli ze moge sie z nimi sądzić.

Więc stwierdziłem ze to nie ma sensu zadługo by to wszystko trwało wiec zgodziłem sie na ich propozycię wkoncu i tak oleje czeba wymieniac a pieczątka do ksiązki serwisowej sie przyda :D

Oraz tym razem bardzo podobało mi sie zachowanie pana który mnie obsługiwał poprostu wiecej takich pracowników :wink:

Opublikowano

rozwiązanie w sumie dobre, raczej ciężko byłoby wywalczyć coś więcej

tylko teraz pilnuj czy nie wlewają ci tego samego oleju, który ci spuścili z silnika :diabel_smiech:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Omijaj ASO . Już to wiem z doświadczenia . Oni potrafią wymienić olej ,tarcze i filtry ,ale coś zdiagnozować to wymienisz pół samochodu i zapłacisz za diagnozę ,ale usterka nadal będzie . Mi nie działa jak trzeba wspomaganie i kazali wymienić pompę - wymieniłem i nadal wspomaganie nie działa ,a być może wystarczyło przeczyścić wtyczkę do servo lub wymienić rurkę (na forum też mi nikt z tym nie pomógł,a najpierw szukałem w wątkach) . Drugi problem to brzęczenie - samochód stał u nich 6 godzin ,wzięli 400 zł za diagnozę i powiedzieli ,że nie znaleźli przyczyny i pewnie to jest w nawiewach ,a jadę do swojego mechanika ,a ten przykręca dwie śrubki i brzęczenia nie ma :mad2: . Omijaj ASO . Lepsi mechanicy to mają swoje warsztaty ,albo wyjechali na zachód . Tak mnie wk..... ,że tylko spalić im ten barak .

Kiedyś może wszyscy byśmy pojechali do tych ich wyfiokowanych serwisów i zrobili zamieszania ,bo myślą ,ze są Panami świata . Wiem jedno ,że nie kupię w Polsce nowego BMW prosto z salonu ,bo byłbym z tymi baranami uwiązany przez przynajmniej 3 lata .

Opublikowano

Witam

Panowie jaka tam konfederacja konsumentow.Można iśc sobie do nich pogadać i to wszystko.

Ja wykupuję co rok ubezpieczenie DAS za 250 rocznie i mam spoko.

Oni specjalizuja sie w takich i innych sprawach związanych z autami.

Wiec jak was naciągnie jakis warsztat to DAS pojedzie z takim oszustem krótko i na temat i odzyska pieniądze albo usunięcie usterki.

Zresztą DAS to nie tylko warsztaty i z nimi problemy ale wiele ,wiele innych spraw.

POLECAM koszt niewielki a pomoc ogromna

Pozdrawiam