Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszytkich szukam pomocy do autka 520 24v z 92 roku pomózcie mi od wczoraj autko staciło moc od mometu wsiadłem i ruszyłem z spod sklepu i autko sie nie wkrenca za obroty gasnie na swiatłach czuc jak by nie przepalał paliwa ale czasami jak zaskoczy to jest wszytko super a za chwile dalej lipa ,wymieniłem filtr paliwa ,wycisciłem silniczek krokowy i dalej lipa nie wiem o zrobic jestem załamany a moze to byc od paliwa bo 3 dni tem tankowałem na nestle we wrzeszczu. Zauwazyłem ze ekonomizer jak wczesniej hamowałem na biegu to spadął do 0 a teraz pokazu 2 litry .Ale rano jak zapaliłem to myslałem ze jest wszytko o,k dopuki sie sie nie rozgrzał albo z ssania spadł i dalej lipa :cry2: :cry2: Pomocy
Opublikowano
[/coloWitam zwyczajna na benzynie juz patrzałem filterek w baku i tez lipa i jak jade wciskam gaz do deski to strzela z pod silnika mormalnie nie przepala benz nie wiem juz mi rence opadły nie wiem gdzie co szukac pomocy :cry2:
Opublikowano
Przepływka kaput. Glownie ona jest odpowiedzialna za prace reszty układu paliwowego. Sprobuj pisac normalnie, bo nie zabardzo cie idzie zrozumiec. Odlacz wtyczke od przepływki i zobacz co sie dzieje. Teoretycznie powinna przejsc w tryb awaryjny. Jedz na diagnostyke - komputer ci pokaze.
Opublikowano

jak zimny to pracuje normalnie? Ja bym sprawdzil na podmianke tak :

- czujnik polozenia przepustnicy ( TPS )

- przeplywomierz

- sonde lambda

- czujnik temp plynu chlodzacego ( ale ten dla komputera , a nie na deske )

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Jak chodzi na wolnych obrotach i odłoncze przepływke to odrazu gasnie a gdzie sie miesci czujnik temp to moze czujnik daje dupy sorki ze tak pisze ale to trudno opisac co sie gdzieje >Dzienki
Opublikowano
Byłem teraz przy furce i wyjełem filterek z baku i dalej jest lia ale jest cos takiego ze sie muli przez jakis kilometr i nie chce sie wkrencic wiencej niz 3 tys a potem to ustje i jest wszytko o,k ale ekonomizer przy hamowaniu na biegu nie spada do 0 jak to wczesniej było tylko spada tak 2 litrów jak bym dawał na luz.
Opublikowano
witam sprawdz jeszcze rurkę która idzie od tej grubej rury co idzie od przepływki do przepustnicy z prawej strony ona wychodzi i idzie pod kolektor aż do bloku może spadła z zatrzasku lub pękła i w tedy auto traci moc i strzela jak tak miałem więc warto sprawdzić
Opublikowano
A mam pytanko a moga to byc swiece bo wyjełem je i sa to jakies boscha ale nie wyglondaja załadnie dzwoniłem do wczesniejszego klijenta i powiedział ze maja przejechanie jakies 15tys ,bo to tak czuc jak sie wkreca na obroty to jest wrazenie nie przepalanie i smierdzi jak by sie zalewał ale czasami jest wszytko dobrze to sam nie wiem raz hujówka a raz o,k a jakie swiece najlepiej kupic bo słyszałem ze ngk sa najlepsze.Dzienki pozdawiam wszytkich
Opublikowano
Sprawdź przede wszystkim gumę od przepływki do przepustnicy - może ma gdzieś dziurę (najczęściej na zgięciu) i tamtędy łapie lewe powietrze (już za przepływką) dlatego gaśnie na wolnych obrotach;]