Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam problem z wycieraczkami w moim e34. w takcie deszcze przestały działać. później zaczeły ale na wszystkich zakresach tak samo bardzo powoli aż w końcu przestały zupełnie. elektryk powiedział że to włącznik (ten przy kierownicy) wycieraczek lub przekaźnik. włącznik kupiłem drugi i dalej nic. zostaje przekażnik. czy ktoś wie gdzie się znajduje przekaźnik wycieraczek w e34, model 518 z 94??? proszę o pomoc i z góry dziękuje
Opublikowano
Jak podniesiesz kanapę to za kierowcą po odkręceniu plastykowej osłony ujrzysz dwa moduły(wielkości kaset video). W tym od strony przodu auta jest m.in. przekaźnik odpowiedzialny za pracę wycieraczek.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
i jeszcze pytanko o przekaźniki pod tylną kanapą. szukałem przekaźnika wycieraczek, miała to być niebieska kostka (na forum dostałem zdjęcie) tymczasem pod kanapą są dwie plastikowe puszki, wyglądają jak kasety wideo (zielona i czarna) ale po rozebraniu nie znalazłem przekaźników tylko płytki z układami scalonymi. co to może być?? i gdzie jest przekaźnik wycieraczek??
Opublikowano

jeden jest od absu - jezeli masz abs ...

dugi to modul komfortu - w srodku znajduje sie ok 20 przekaznikow - jeden z nich jest od wycieraczek - najlepiej przeczysc delikatnie wszystkie - u mnie wine ponosil nie przekaznik tylko to ze modol nie laczyl dokladnie z gniazdem - podgiolem styki w module i smiga

Opublikowano
zielony jest od abs-u, przynajmniej taki ma napis. a czarną puszkę wyjąłem, popatrzyłem, włożyłem i wycieraczki śmigają. nie mam pojęcia co było.
Opublikowano

Możesz zdjąc obudowy z tych "kaset video", włożyc i włączyc wycieraczki. Wtedy będziesz widział który odpowiada za wycieraczki.

Z tego co pamiętam znajduje się on na środku, najbliżej strony styku (gniazda)

Opublikowano
A mam takie pytanko: czy tam też jest przekażnik odpowiadający za tylną wycieraczkę w Touring-u, czy może przy silniczku jest zamontowany jak w innych niektórych samochodch?

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)