Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do szanownych kolegów.

Czy widzieliście może kiedyś BMW E30 cabrio ze sztywnym dachem (Hardtop)?

Czy produkowali takie modele z hartopem?

Chętnie kupiłbym taki dach. Może znacie kogoś, kto coś takiego (dach hardtop) ma i chciałby się pozbyć?

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Witam

1. Nidgy nie widziałem e30 cabrio z hardtopem

2. Nie wiem czy takie wersje wychodziły.

3. Niestety nigdy nie widziałem na sprzedaż hardtopu do e30.

Niech sie jeszcze spece od cabrio wypowiedzą, bo mogę sie mylić :oops:

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do szanownych kolegów.

Czy widzieliście może kiedyś BMW E30 cabrio ze sztywnym dachem (Hardtop)?

Czy produkowali takie modele z hartopem?

Były modele z belką dachową i zdejmowanym dachem z przodu a tył był normalnie jak w cabrio nie wiem dokładnie jak nazywała sie ta wersja nadwozia. Ni jestem pewien na 100% ale chyba mozna było jako opcje dokupić twardy dach do e30 kiedyś gdzieś widziałęm takie ogłoszenie, ale to było dawno

Jacek

520i e28 1984 r. - już nie mam

Opublikowano
były modele z belką dachową i zdejmowanym dachem z przodu a tył był normalnie
takie bmw były produkowane przez firme BAUR

hardtop można dokupić jako wyposażenie dodatkowe

Opublikowano

Dzięki za link ebay.de.

Baur mnie nie interesuje.

Co do tego goscia z Allegro, to fakt - miał taki dach, ale sprzedał :(

Szukam takiego dachu, jeśłi ktoś z Was cos takiego by zauważył, to proszę o kontakt.

Niemcy trochę tego mają na ebay.de jest kilkanaście dachów w tym jeden produkcji wiessmanna, który ma trochę mniejszą szybkę z tyłu (coś tak jak w miękkim dachu. Jeśli nie znajdę nic w Polsce - pojadę do sąsiadów.

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Michał
  • 1 rok później...
Opublikowano
to moze jeszcze kto powie jak wyglada zakladanie takiego hardtopa, nie wyobrazam sobie zdejmowanie miekkiego dachu i zakladanie sztywnego, a moze miekkiego dachu sie nie zdejmuje?
Opublikowano
to moze jeszcze kto powie jak wyglada zakladanie takiego hardtopa, nie wyobrazam sobie zdejmowanie miekkiego dachu i zakladanie sztywnego, a moze miekkiego dachu sie nie zdejmuje?

:lol:

W czasie, gdy używasz twardego dachu - miękki dach leży sobie w "schowku". Nie trzeba go demontować.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Hardtopy jako wyposażenie dodatkowe były we wszystkich modelach E30, E36 E46 cabrio

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

wiem ze kolo krakowa w skawinie jest chlop i zajmuje sie dorabianiem hardtopow. napewdno dorabia do vitary za 1500zl. pytalem go o dach do e30. powiedzial ze nie ma formy gdyz nie mial zamowien, gdyby sie kilka osob zmowilo to jemu oplacalo by sie dorobic forme a nas wyszlo by taniej dorobienie dachu. widzialem jego dachy do vitary i naprawe byly wykonane bardzo solidnie.

jesli kilka osob sie zglosi ja odnowie kontakt z gosciem i moze cos sie uda zdzialac