Skocz do zawartości

Hardtop do BMW E30 cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do szanownych kolegów.

Czy widzieliście może kiedyś BMW E30 cabrio ze sztywnym dachem (Hardtop)?

Czy produkowali takie modele z hartopem?

Chętnie kupiłbym taki dach. Może znacie kogoś, kto coś takiego (dach hardtop) ma i chciałby się pozbyć?

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Witam

1. Nidgy nie widziałem e30 cabrio z hardtopem

2. Nie wiem czy takie wersje wychodziły.

3. Niestety nigdy nie widziałem na sprzedaż hardtopu do e30.

Niech sie jeszcze spece od cabrio wypowiedzą, bo mogę sie mylić :oops:

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do szanownych kolegów.

Czy widzieliście może kiedyś BMW E30 cabrio ze sztywnym dachem (Hardtop)?

Czy produkowali takie modele z hartopem?

Były modele z belką dachową i zdejmowanym dachem z przodu a tył był normalnie jak w cabrio nie wiem dokładnie jak nazywała sie ta wersja nadwozia. Ni jestem pewien na 100% ale chyba mozna było jako opcje dokupić twardy dach do e30 kiedyś gdzieś widziałęm takie ogłoszenie, ale to było dawno

Jacek

520i e28 1984 r. - już nie mam

Opublikowano
coś jak targa, ale targa miała zdejmowany dach tylko z przodu, a reszta normalnie sztywna jak w normalnym. BMW w wersji targa... miodzio.
Opublikowano
były modele z belką dachową i zdejmowanym dachem z przodu a tył był normalnie
takie bmw były produkowane przez firme BAUR

hardtop można dokupić jako wyposażenie dodatkowe

Opublikowano
były modele z belką dachową i zdejmowanym dachem z przodu a tył był normalnie
takie bmw były produkowane przez firme BAUR

dodam, że to już nie było oryginalne BMW, ale "tuningowane" jak Ac Schnicer, Hamman, Alpine itp.

EDIT:

http://rust.mine.nu/bmw/partgrp.do?model=BA11&mospid=45048&prod=19880500&hg=54&fg=15

jest i w ETK Hartop

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za link ebay.de.

Baur mnie nie interesuje.

Co do tego goscia z Allegro, to fakt - miał taki dach, ale sprzedał :(

Szukam takiego dachu, jeśłi ktoś z Was cos takiego by zauważył, to proszę o kontakt.

Niemcy trochę tego mają na ebay.de jest kilkanaście dachów w tym jeden produkcji wiessmanna, który ma trochę mniejszą szybkę z tyłu (coś tak jak w miękkim dachu. Jeśli nie znajdę nic w Polsce - pojadę do sąsiadów.

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Michał
  • 1 rok później...
Opublikowano
to moze jeszcze kto powie jak wyglada zakladanie takiego hardtopa, nie wyobrazam sobie zdejmowanie miekkiego dachu i zakladanie sztywnego, a moze miekkiego dachu sie nie zdejmuje?
Opublikowano
  • Autor
to moze jeszcze kto powie jak wyglada zakladanie takiego hardtopa, nie wyobrazam sobie zdejmowanie miekkiego dachu i zakladanie sztywnego, a moze miekkiego dachu sie nie zdejmuje?

:lol:

W czasie, gdy używasz twardego dachu - miękki dach leży sobie w "schowku". Nie trzeba go demontować.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Hardtopy jako wyposażenie dodatkowe były we wszystkich modelach E30, E36 E46 cabrio

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

wiem ze kolo krakowa w skawinie jest chlop i zajmuje sie dorabianiem hardtopow. napewdno dorabia do vitary za 1500zl. pytalem go o dach do e30. powiedzial ze nie ma formy gdyz nie mial zamowien, gdyby sie kilka osob zmowilo to jemu oplacalo by sie dorobic forme a nas wyszlo by taniej dorobienie dachu. widzialem jego dachy do vitary i naprawe byly wykonane bardzo solidnie.

jesli kilka osob sie zglosi ja odnowie kontakt z gosciem i moze cos sie uda zdzialac