Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za pare miesiecy chcem kupic "8" i tak sie zastanawiam czy od e32 i e38

beda pasowac jakies czesci np. silnik lub skrzynia w wersji 5.0 v12

bo to chyba to samo niewiem moze sie myle, gdybym nabył automata to czy mozna by było zamontowac manuala z np 750 z 92` lub 96` itd.

Opublikowano
Manual był tylko w 850, nigdy w 750 ... A z 750 pasuje niewiele części, jedynie silnik, skrzynia autom, nieco osprzetu, niektóre wahacze i sworznie przedniego zawieszenia i parę drobiazgów. Wiem, bo właśnie skanibalizowałem swoją 750kę pod kątem 850...

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
pasuje caly osprzet silnika i sam silnik,skrzynia itd.reczna skrzynie spotkalem w 750 ale w E32,podobno na indywidualne zamowienie.chociaz z doswiadczenia wiem ze czasami mozna sie zdziwic,np.w mojej 850 jest sa dwie pompy paliwa,tak jak w 750,choc wg vin-u powinna byc jedna.
Opublikowano
Borneo, witamy kolejnego uzytkownika serii 8 na tym forum :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam.nowy z pewnoscia,choc moze nie uzytkownik jeszcze:)walcze póki co.na razie z silnikiem,ciągnie jak opętany przez likadziesiąt metrow,potem lipa.nadworny mechanik twierdzi że pompy.zalożone są podróbki z allegro.następna skrzynia,mały wyciek,no i sprzęgło też kończy żywot.nie wiem też co uczynić z amortyzacją tyłu.EDC i cyfry w ASO kładą na kolana,a zamienników niet.
Opublikowano
witam.nowy z pewnoscia,choc moze nie uzytkownik jeszcze:)walcze póki co.na razie z silnikiem,ciągnie jak opętany przez likadziesiąt metrow,potem lipa.nadworny mechanik twierdzi że pompypaliwa.zalożone są podróbki z allegro.następna skrzynia,mały wyciek,no i sprzęgło też kończy żywot.nie wiem też co uczynić z amortyzacją tyłu.EDC i cyfry w ASO kładą na kolana,a zamienników niet.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
w BMW 750 e32 na specjalne zamówienie też wychodziły z manualem!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgadzam sie z kolega , nawet na allegro kiedys widzialem jedna ową :norty:

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano

Ja czytalem ze BMW zbudowalo kilka probnych egzemplarzy e32 750 z manualna skrzynie 6 biegowa. Jednak podczas testow okazalo sie nagminnym ruszanie z drugiego biegu, przez co BMW zrezygnowalo z tego pomyslu :(

Moze to byly 750 z przekladanymi skrzyniami :?: