Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Pomózcie co robic. Moja siódemka cala sie trzesie na wolnych obrotach. Bylem na kompie u znajomego i powiedzial ze sonda i przeplywomierz a ponadto napinacze rozrzadu.A inny "szpec" stwierdzil wtryski i zaraz chcial mi sprzedac inne. Ktos przedemna zalozyl jej gaz (zwykly) Na benzynie trzesie a na gazie nie. Na gazie nie jezdze bo to jest smierc dla BMW. Zalozylem nowe swiece,przewody,palce i kopulki. Zresetowalem kompa i caly czas to samo. I spalanie30 - 35 na 100. Na poczatku jak ja kupilem bylo 18/100 w miescie i 11 trasa (i to na starych swiecach). Help.
Opublikowano
Raczej zacznij od sondy i przeplywomierza Sonda ma glowny wplyw na spalanie jak podaje zbyt bogata mieszanke silnik nie jest wstanie tego przepalic i leje ile wlezie a dopiero pozniej sprawdzal bym wtryski i je wymienial skoro swiece wymieniles i palce wraz z kopulka to zostaja ci sondy

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Raczej zacznij od sondy i przeplywomierza Sonda ma glowny wplyw na spalanie jak podaje zbyt bogata mieszanke silnik nie jest wstanie tego przepalic i leje ile wlezie a dopiero pozniej sprawdzal bym wtryski i je wymienial skoro swiece wymieniles i palce wraz z kopulka to zostaja ci sondy

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Na gzie jest OK bo to pewnie stara instalacja, najprostsza. Gdybyś miał sekwencje (tak jak u mnie) trzęsłoby też na gazie (tak jak u mnie :) ), bo sekwencja pracuje pod komputerem samochodu. Na 99% padła Ci sonda (tak jak u mnie), dostajesz na benzynie za dużą dawkę paliwa i silnik nie jest je w stanie przepalić.
7-er Fahrer
Opublikowano

przepływke też bym radził sprawdzić miałem taki przypadek że przepływka się zawieszała i wcale nie było to spowodowane strzałem,

w czasie jazdy nic nie czuć tylko wskazówka ekonomizera na max cały czas a na wolnych czarny dymek z rurki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Auto zrobione. Kupilem sondy i przeplywki a tutaj ZONK. Te czesci mialem dobre natomiast byly "zimne luty" na sterownikach od przeplywomierza i zwarcie w wiazce od sondy. Przeryli cale auto zeby znalezc usterke ale teraz jest jak nowa. :) Aha i przewody z jednej czesci do wymiany bo jakis duren je zle zalozyl i najzwyczajniej sie stopily. :(
Opublikowano
Auto zrobione. Kupilem sondy i przeplywki a tutaj ZONK. Te czesci mialem dobre natomiast byly "zimne luty" na sterownikach od przeplywomierza i zwarcie w wiazce od sondy. Przeryli cale auto zeby znalezc usterke ale teraz jest jak nowa. :) Aha i przewody z jednej czesci do wymiany bo jakis duren je zle zalozyl i najzwyczajniej sie stopily. :(

Hej a czy na kompie coś Ci wykrywało? Bo u mnie też trochę trzesie, dwa razy autko było na kompie: WSZYSTKO OK. Sonda lambda Boscha oryginał nowa. Na D nie trzęsie tylko na N.

Co to są te zimne luty? Niech mi ktoś to na chłopski rozum wytłumaczy? ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano

Zimne luty to takie coś kiedy niby masz przylutowany kabel do powiedzmy styku a nie ma przepływu prądu pomiędzy nimi - czyli jest źle przylutowane.

Zimne luty, moga się pojawić w wyniku wstrząsów, temperatury i innych czynnikow

Opublikowano
Zimne luty to takie coś kiedy niby masz przylutowany kabel do powiedzmy styku a nie ma przepływu prądu pomiędzy nimi - czyli jest źle przylutowane.

Zimne luty, moga się pojawić w wyniku wstrząsów, temperatury i innych czynnikow

Dzięki :) Czyli teoretycznie jest duża możliwość że po dociśnieciu kabelka od przepływomierza bardzo mocno silnik powinien chodzić równo?

Pozdrawiam

Opublikowano

--------------------------------------------------------------------------------

Roberrt2 napisał:

Auto zrobione. Kupilem sondy i przeplywki a tutaj ZONK. Te czesci mialem dobre natomiast byly "zimne luty" na sterownikach od przeplywomierza i zwarcie w wiazce od sondy. Przeryli cale auto zeby znalezc usterke ale teraz jest jak nowa. Aha i przewody z jednej czesci do wymiany bo jakis duren je zle zalozyl i najzwyczajniej sie stopily.

Hej a czy na kompie coś Ci wykrywało? Bo u mnie też trochę trzesie, dwa razy autko było na kompie: WSZYSTKO OK. Sonda lambda Boscha oryginał nowa. Na D nie trzęsie tylko na N.

Co to są te zimne luty? Niech mi ktoś to na chłopski rozum wytłumaczy?

Wychodzil blad przeplywomierza i sondy. A najpierw zla praca cylindrow czego powodem byly stopione przewody. Pozdr.