Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak zdjac kierownice aby przestawic ja o 2 do 3 ząbków w lewo.Kierownica nie jest regulowana góra dół jest sztywna zdjałem obudowe plastikowa i nie widze tam żadnych śrób torx tak jak to było opisane w jakimś wczęśniejszym poście ani innych śwrub.Kto mi powie jak to zrobic.Kierownica jest bez air baga fabrycznie!Pozdrawiam

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Nie trzeba ściągać żadnej obudowy. Od tyłu kierownicy są torxy. Tam odkręcasz, schodzi przednia część kierownicy (poduszka)i tam jest jedna śruba którą odkręcasz kluczem do kół.

Czemu chcesz przestawić kierownicę?!!?!?!!?!

Opublikowano
mam 4 ramienna dwa ramiona po prawej i 2 po lewej po srodku nich jest klakson z obu stron.Odkreciłem obudowe od spodu i zadnych torxow nie widze!I sruby 19 tym bardziej nie widziałem.

Moja trójeczka.

Opublikowano
krzywo jest ułożona jak jade prosto to jest skrecona o kilka zabkow w prawo.Poprzedni wlasciciel wymieniał licznik bo ponoc popaliły sie te kolorowe klocki na wyswietlaczu sygnalizujace wymiane oleju.I chyba sciagal kierownice w tym celu ale nie mam z nim kontaktu i nie wiem czemu tak jest!

Moja trójeczka.

Opublikowano
I jeszcze takie pytanie na marginesie na liczniku ktory mam jest taka kontrolka od nie zapietych pasow i jak mam odpiete pasy to nie swieci,moze to wina zaróweczki ze jej tam nie ma lub sie spalila i moje pytanie czy w zaczepach od pasów jest jakis czujnik odpowiadajacy za swiecenie sie tej kontrolki???

Moja trójeczka.

Opublikowano
I jeszcze takie pytanie na marginesie na liczniku ktory mam jest taka kontrolka od nie zapietych pasow i jak mam odpiete pasy to nie swieci,moze to wina zaróweczki ze jej tam nie ma lub sie spalila i moje pytanie czy w zaczepach od pasów jest jakis czujnik odpowiadajacy za swiecenie sie tej kontrolki???

Podłącze sie do pytania...

U mnie kontrolka od pasow sie zapala przy zapalaniu ale gasnie od razu. Przy powinien byc klamrach jest czujnik zeby to dzialalo czy jak?

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
Ta kontrolka od pasów chyba zawsze zapala się na chwilę. To tylko żeby pamiętać o zapięciu. Tam chyba nie ma żadnych czujników. Czy masz zapięte czy nie, tona zawsze się zapali i zgaśnie po chwili.
Opublikowano
Co do kontrolki to jeśli mamy żaróweczkę w zegarach zamontowaną to świeci ona zawsze na początku przez chwilę przypominając o zapięciu pasów i nie potrzeba do tego żadnych czujników.
Opublikowano
krzywo jest ułożona jak jade prosto to jest skrecona o kilka zabkow w prawo.Poprzedni wlasciciel wymieniał licznik bo ponoc popaliły sie te kolorowe klocki na wyswietlaczu sygnalizujace wymiane oleju.I chyba sciagal kierownice w tym celu ale nie mam z nim kontaktu i nie wiem czemu tak jest!

Upewnij się lepiej czy skręcona kierownica nie jest wynikiem źle ustawionej zbieżności. U mnie taki objaw wystąpił po wymianie sworzni wahacza i po ustawieniu zbierzości jest ok.

Opublikowano
Witam mam pytanie jak zdjac kierownice aby przestawic ja o 2 do 3 ząbków w lewo.Kierownica nie jest regulowana góra dół jest sztywna zdjałem obudowe plastikowa i nie widze tam żadnych śrób torx tak jak to było opisane w jakimś wczęśniejszym poście ani innych śwrub.Kto mi powie jak to zrobic.Kierownica jest bez air baga fabrycznie!Pozdrawiam

Podważ delikatnie emblemat BMW (ten na środku) i go zdejmij, pod spodem masz śrube (jedną) i po krzyku :)

Opublikowano
Nie mam takich 2 srub po bokach na torxy jak to bylo pokazane w tym linku z allegro.A Znaczek mam dosc gleboko zatopiony w tej gumie kierownicy.Czy oby napewno trzeba go wydlubac?

Moja trójeczka.

• 1 rok później...
Opublikowano
Ja tak właśnie zdejmowałem kierownice :)

U mnie też siedzi dosyć głeboko dlatego trzeba dosyć ostrożnie to zrobić.

Znaczek smialo wychodzi .Ja mam problem pozniej... Jak zaloze juz klucz do kol i probuje odkrecic to bardzo ciezko idzie,boje sie ,zeby nic tam nie urwac i tutaj pytanie : Jest jakis bezpieczny sposob odkrecania kierownicy???

Opublikowano
ta śruba musi ciężko iść.Jak na nią popatrzysz z dołu to ma takie "ząbki"i to zabezpiecza żeby sie nie odkręciła sama,ale jak już puści to powinna lekko się wykręcić.
Opublikowano
Tylko o co mam kierownice zaprzec zanim ta sruba pusci,boje sie ,bo ostatnio ukrecilem klucz do kol z praktikera:P nie urwie blokady przy odkrecaniu?