Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko co może być przyczyną zaświecenia się kontrolki airbag na desce rozdzielczej.Wygląda wszystko w porządku bo komputer nie pokazuje usterki check control jest ok.Czy air bagi mają jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za wystrzał,napewno są sprawne i kąpletne .A zapomniałem napisać iż ostatnio miałem robioną kontrolę w sertwisie i był podłączany pod komputer diagnostyczny,czy może to być przyczyną.Kontrolka po przekręceniu stacyjki na pozycję zapłonu chwilę gaśnie i się zapala.Nawet po załączeniu silnika nie gasnie.Dziękuję. :(
Opublikowano
Tez tak mam. Po podlaczeniu do kompa w serwisie okazalo sie ze mata w siedzeniu pasazera jest do wymiany. Koszt ok 500zl, dlatego narazie sie do niej przyzwyczajam :mrgreen:
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
Wiatam.mam to samo co ty. w moim przypadku poszła mata pasażera.Poducha powinna wyszczelić niezależnie od tego czy pasażer siedzi czy nie.pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[...] komputer nie pokazuje usterki check control jest ok.[...]

Jaki komputer? Diagnostyczny musi wskazać konkretną przyczynę załączenia się lampki. Jedź na diagnostykę, to się dowiesz wszystkiego. Niegdzie w aucie nie wyczytasz, co to za błąd, a check control nie ma z tym nic wspólnego.

Kai
Opublikowano

Witam!

Wiatam.mam to samo co ty. w moim przypadku poszła mata pasażera.Poducha powinna wyszczelić niezależnie od tego czy pasażer siedzi czy nie.pozdrawiam

Jak kontrolka się świeci to poduchy nie zadziałają.

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mozna rozbic symulator i ominac mate, poza tym ptzyczyna zapalenie kontrolki moga byc napinacze pasow, jedna z rad - zapiac pasy i dopiero odpalac auto i nie odpinac w czasie jazdy, nie wiercic sie na siedzeniu...