Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie, wiem że było, ale wyszukiwarka zwraca mase tematów zupełnie nie związanych z zapytaniem. Wiem że często warsztaty leją za mało i chciałbym tego uniknąć.
Opublikowano
Jak pamiętam do skrzyni miało wejść 1,1 litra ale weszło więcej prawie 3 litry, rozumiem ,że wymieniasz olej i filtr (ważne). Masz instrukcje obsługi do E34? Tam są dane. Podaj adres e'mail to prześle. Pamiętaj wymiana tylko na ciepłym silniku jak i sprawdzenie stanu.
Opublikowano

ja do 5hp18 upchnalem jakos siedem litrow.

tylko ze olej spuszczalem tez z chlodnicy bo taka wymianka z samej skrzyni to raczej dolewka.

Pamietac tez musisz kolego ze trzeba wymienic filtr no i uszczelke pod miska skrzyni.

Zycze powodzonka :hand:

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano

Sorki za złośliwość ale rozumiem, że z filtra paliwa wylewasz wodę, filtr powietrza dmuchasz sprężarką, a resztę płuczesz :nienie:

Maslo daj spokój kto ci takich bzdur nawciskał. Rób jak chcesz ale strzeż Cię aby za jakiś czas napisać temat typu "Padła mi skrzynia", no chyba, że masz parę tysięcy do wyrzucenia. Wymiana, a nie płukanie filtra skrzyni oraz wymiana oleju, a nie dolewanie do jedna z podstawowych rzeczy przy obsłudze automatu. Praktycznie ta kwestia jest podnoszona przy każdym problemie z automatem także w innych modelach.