Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kilka dni temu zamontowałem sobie elektryczne szyby z tyłu (520i 89r.). Szyby otwierają się bez problemu, lecz przy zamykaniu nie jest już tak wesoło szyby zatrzymują sie stopniowo co około 5 cm. :evil: Jaki jest tego powód :?: :?: :?:

Opublikowano
mÓgłbyć napisac ile cie to kosztowało, czy trzeba cos specjalnie przerabiac w elektryce czy poprosty podpinasz sie pod aku i gotowe.
Opublikowano
Cały komplet (2x siłowniki, kompletne wiązki elektryczne, 2xprzyciski do drzwi tylnych i jeden do tunelu środkowego) kosztował mnie 300zł. Jeżeli masz w środkowym tunelu dwie kostki białą na przód i czarną na tył to nie trzeba nic przerabiać.
Opublikowano
nikt nie przerabiał tego stopniowego zamykania szyb? mam to samo w 530 '88 też założyłem elektryke sam :?
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
Opublikowano
widze, że ten kabelek jest podłączony do kostki na silniczku i do ramion? tylko, że z mojego silniczka wychodziła tylko jedna kostka chyba? mam tylko elektryke z przodu, to wystarczy tylko na drzwiach kierowcy, czy na pasażera też?
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
odświerze troche temat :lol: założyłem włąśnie elektryke i wszystki szyby otwierają się w ten sposób,czy będe musiał założyć takie cudo na wszystkie drzwi i jak to podłączyć?
Opublikowano

ja też się dokładam, tak żeby nie zakładać nowego tematu.Chcę załozyć elektrykę z tyłu, ale nie mam niestety oryginalnej wiązki. Mechanicznie założyłem chyba wszystko /elektryczne szyby z tyłu/ mam włacznik-wyłącznik /tunel środkowy/ 2 kostki z kawałkami przewodów do wpięcia w słupki drzwi i teraz "tylko spiąć to do kupy"

Nie wiem niestety jak to zrobić - czy ktoś to już kiedys przerabiał?

Opublikowano

mi to robił elektryk chyba "po swojemu"bo nie opuszczają mi się tylne szyby z przyciskółw w tunelu środkowym(podnoszą się bez problemu) a tylne przyciski działają normalnie ale za to nie ma ich podswietlania i szyby wszystkie zamykają się stopniowo elektryk mówi że to taki moduł :roll: .

piszecie że trzeba tam wpiąć jakiś kabelek ale u mn ie przy silnikach nie ma żadnego miejsca do wpięcia :mad2: mam juuuuuuuuuuuuż dosyć

Opublikowano
Ten element ,jak go nazywacie,to poprostu zwykly wylacznik krancowy.Odpowiada on za samoczynne wylaczenie podnoszenia jezeli szyba domknie sie do konca.Jezeli go nie ma w ukladzie to po nacisnieciu podnoszenia szybka bedzie poruszac sie tylko co 1s. ,poniewaz uklad sterujacy mysli ze doszla wlasnie do konca (domknela sie)

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Da sie obejsc,ale NIE POLECAM tego robic :nienie: poniewaz sterownik nie bedzie wiedzial ze szyba juz sie domknela i silniczek bedzie caly czas chodzil a w koncu zrobi BUM!!! :D

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]