Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie.Moja E34 ma juz dość zmęczony lakier wszędzie jakies rysy odpryski itp itd. Chciał bym ją całą polakierować lecz słyszałem ze można to zrobić bez wyciągania silnika i bez rozbebeszania samochodu.

A co za tym idzie pewnie jest to mniejszy koszt :?: :?:

A teraz właściwe pytanie gdzie można to dobrze zrobić :?: :?:

I jaki jest koszt takiego zabiegu :?: :?:

I mam jeszcze jedno pytanie:

Jakie są wasze opinie na temat lamp z ringami i lamp tylnych które są na allegro :?: :?:

Pozdrawiam

..::BMW::..

Obecnie BMW E34 520i 24v,VW T4

Następna moze E34 540

Opublikowano

cene lakierowania liczy sie od pojedynczego elementu......( u mnie to koszt okolo 300zł) jesli zas malujesz cale auto -wiadomo jest taniej .Lakierowanie jak mowisz bez wyciagania elementow karoserii jest tylko dobre kiedy malujesz przerysowany element powiedzmy na srodku drzwi, bo da sie w miare zgubic roznice lekirerow....ale lakierowanie z do uszczelek, plastikow itp to jakies nieporozumienie-czesto zostaja rowniez i one pomalowane z powodu zlego okeljenia lub partackiej roboty, A z reszta widac jak cholera

Koszt ( zaleznie od lakieru i pracy fachowca) wydaje misie ze moze byc a tak duzym aucie jak e34 3tys i wiecej...........

Opublikowano
Wczoraj dzwoniłem do lakiernika w okolicach Izabelina i powiedział mi że z robocizną 6tys :jawdrop: :jawdrop: . Natomiast dziś romawiałem z lakiernikiem z Wrocławia i powiedział 2 tys lub mniej ......

Następna moze E34 540

Opublikowano
ja bym tak bardzo nie oszczedzal na tym bo pozniej ci to bokiem wyjdzie lepiej oddac do renomowanej firmy ktora ma komore itp. dadza ci auto zastepcze i gwarancje na powoloke sa tez takie firmy ktore oklejaja auta specjalnymi naklejkami ze trudno poznac czy to lakier i sa wytrzymale znajomy taksowkarz sciagnal sobie okularnika w budyniu ale w jego radiu byl wymog ze musza byc biale wiec sobie okleil i zaplacil 1500 zl jeden dzien roboty to takie inne rozwiazanie ;) jak gdzies zarysujesz zawsze mozna dokleic kawalek zawsze taniej i szybciej ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

witam najpierw zrób polerkę np. dachu lub na drzwiach nawoskój i zobaczysz różnicę pomięndzy starym lakierem a wypolerowanym dachem lub drzwiami możesz być mile zaskoczony że nie będzie musowo lakierować całego auta tylko te elementy na których są głębokie ubytki lakieru np. rysy lub trzeba użyć szpachli co może sporo obniżyć koszty aha i jeszcze jedna sprawa jak będziesz polerować auto to pilnuj żeby nie przepalić lakieru a najlepiej pojedz gdzieś na dobrą myjnie lub warsztat i niech ci spolerują fachowcy to będziesz miał pewność co do wykonanej polerki

:cool2:

Opublikowano
Tak jak napisal poprzednik sproboj zrobic polerke.Ale polerka polerce nierowna.Ja sie kiedys tym trudnilem.Razem z szefem robilismy fury srodkami francuskiej firmy ABEL Auto o ile dobrze pamietam.Efekt koncowy to byl szok.Jak zrobilismy mojego Golfa II to nikt nie mogl uwierzyc,ze auto nie bylo malowane.A wczesniej ktos myl go chyba Ludwikiem.Przyjezdzali goscie z Wrocka z Lublina itd.Ostatnio tam bylem i za moja fure krzyknal 500zl i trzy dni u niego na kosmetyce.Warto sprobowac wedlug mnie.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
Zawsze to mniejszy wydatek niz lakierowanie napewno warto sprobowac !

Następna moze E34 540

Opublikowano
Zawsze to mniejszy wydatek niz lakierowanie napewno warto sprobowac !

mam znajomego lakiernika w W-wie, cenowo jest średni, ale roboty nie "odpieprza", mi i znajomym robił auta-efekt ok. Jak chcesz , moge dać Ci namiary.

Opublikowano

polerka moze nie pomoc....jesli lakier ma slaby to efekt bedzie cienki...Moj kolega (lakiernik) odradzal mi polerki (tez mam pelno rysek na swoim) tylko lakierowanie albo woskowanie(troszke pomogło) ...Ja jestem w o tyle dobrej sytuacji ze place za material... :) a lakierowanie..hmm... z 1000 zl za same materiały...

pozdrawiam

Opublikowano

Jak mógł byś mi dać namiary na tego lakiernika. będę wdzięczny.

I mam jeszcze inne pytanie nie dotyczące lakierowania.

tzn. tak jak wcześniej pisałem mam 520i 24v + gazownia.

I przy prędkości ok 100km/h mam ok 3400obr.

czy to jest normalne dla tego silnika???czy powinienem zacząć szukać co jest z nim nie tak???

Następna moze E34 540

Opublikowano

Czyli sprawa jest jasna ze cos jest nie tak. Teraz tylko pozostaje pytanie co to moze byc. Dodam ze nie bierze oleju ani wody, co to moze byc. Uszczelka pod głowicą?? Skrzynia ?? Dyfer?? Moze juz zawory są powypalane ??

No sam juz nie wiem! Czy podłączenie pod kompa cos pokaże???????

Następna moze E34 540

Opublikowano
a jaki biotit masz motor ??? bo nie zgadza sie to z moimi wskazaniami (m50 b20)

mam M50 520i z automatem, 1995, na plecach 180 tys. Dziś jeszcze raz sprawdziłem prędkość i obroty przy włączonym tempomacie 100km/h=2 tys

120km/h=2,5 tys, a 140km/h-3 tys. Wyżej nie dałem rady: trasa W-wa-Siedlce. :cool2: