Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę kupić BMW (w cenie 5-7 tys. pln). Możecie mi coś doradzić?

Co powiecie o BMW 530 z gazem 1989, przebieg 300 000 km?

Jakie przebiegi osiągają silniki BMW, jakie są najlepsze, itp.???

Proszę o porady.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Poszukaj na forum - bylo juz troche takich tematow.

W tej cenie, o jakiej piszesz, mozesz starac sie kupic w miare zadbane E30 lub troche mniej zadbane E34. Wystrzegaj sie samochodow z plastikowym kolektorem dolotowym i instalacja gazowa II generacji.

Przebieg, przy ktorym samochod 'padnie', zalezy bardzo od jego dotychczasowej eksploatacji. Dla silnikow M30, przy prawidlowym eksploatowaniu, przebieg 500.000 km powinien byc jak najbardziej osiagalny.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Zalezy do czego najlepsze ;). Sa to faktycznie bardzo udane jednostki, z tym ze one wlasnie maja plastikowy kolektor dolotowy - gazowanie ich instalacja II generacji konczy sie duza utrata mocy, 'strzalami' w kolektor - czesto rozwaleniem np. przeplywomierza.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Moim zdaniem model auta jest mniej istotny, zdecydowanie ważniejszy jest stan auta, szczególnie jeżeli masz na auto ograniczone środki. Weż pod uwagę, że doprowadzenie auta do stanu używalności tylko w zakresie typowo eksploatacyjnych tematów to kwota (oleje, filtry, klocki, tarcze, opony, itd) może podnieść wartość auta o 50-60% jego początkowej wartości, o grubszych naprawach nie wspominając. Duży piec, skóra, klima, itd. to robi wrażenie i sprawia że człowiekowi odbiera rozum... i dobrze, jeżeli budżet to przewiduje.

Powodzenia i niech zdrowy rozsądek Cię nie opuści.Pozdrawiam.

Opublikowano
jak jeszcze nie kupiles to dlaczego akurat 530? lepszy jest 535. oplaty te same, spalanie podobne a koni wiecej o 30 :cool2:
Opublikowano

Jeszcze nie kupiłem. Dzięki :)

Ostrzegliście mnie przed E34 M50 z instalacją II generacji... uff - włąśnie taką miałem kupić - jeszcze raz dzięki :modlitwa:

Opublikowano
Dokładnie tak jak napisał kolega wcześniej, jeżeli rozważasz kupno 530 to poszukaj 535, jest już czym pojeździć no i przekroczysz pułap 200 KM :mrgreen:, a silnik M30 to nie M50.
Pozdrawiam
Opublikowano

Ja chce sprzedac swoja :norty: Model 535i z listopada 91 roku ,koloru GRANITSILBER -metalik,zadbane,uzywane jako trzecie w rodzinie,garazowane,w 110% wszystko sprawne, Dwustrefowa ,automatyczna klimatyazcja,tempomat ,podgrzewane siedzenia,wysokiej klasy sprzet grajacy,

Naprawde polecam :cool2: