Skocz do zawartości

BMW ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę kupić BMW (w cenie 5-7 tys. pln). Możecie mi coś doradzić?

Co powiecie o BMW 530 z gazem 1989, przebieg 300 000 km?

Jakie przebiegi osiągają silniki BMW, jakie są najlepsze, itp.???

Proszę o porady.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Poszukaj na forum - bylo juz troche takich tematow.

W tej cenie, o jakiej piszesz, mozesz starac sie kupic w miare zadbane E30 lub troche mniej zadbane E34. Wystrzegaj sie samochodow z plastikowym kolektorem dolotowym i instalacja gazowa II generacji.

Przebieg, przy ktorym samochod 'padnie', zalezy bardzo od jego dotychczasowej eksploatacji. Dla silnikow M30, przy prawidlowym eksploatowaniu, przebieg 500.000 km powinien byc jak najbardziej osiagalny.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :)

Czy to prawda, że najlepsze silniki w BMW to M50?

Opublikowano
Zalezy do czego najlepsze ;). Sa to faktycznie bardzo udane jednostki, z tym ze one wlasnie maja plastikowy kolektor dolotowy - gazowanie ich instalacja II generacji konczy sie duza utrata mocy, 'strzalami' w kolektor - czesto rozwaleniem np. przeplywomierza.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Kazde silnik sa dobre, trzeba tylko odpowiednio o nie dbac...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Moim zdaniem model auta jest mniej istotny, zdecydowanie ważniejszy jest stan auta, szczególnie jeżeli masz na auto ograniczone środki. Weż pod uwagę, że doprowadzenie auta do stanu używalności tylko w zakresie typowo eksploatacyjnych tematów to kwota (oleje, filtry, klocki, tarcze, opony, itd) może podnieść wartość auta o 50-60% jego początkowej wartości, o grubszych naprawach nie wspominając. Duży piec, skóra, klima, itd. to robi wrażenie i sprawia że człowiekowi odbiera rozum... i dobrze, jeżeli budżet to przewiduje.

Powodzenia i niech zdrowy rozsądek Cię nie opuści.Pozdrawiam.

Opublikowano
jak jeszcze nie kupiles to dlaczego akurat 530? lepszy jest 535. oplaty te same, spalanie podobne a koni wiecej o 30 :cool2:
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie kupiłem. Dzięki :)

Ostrzegliście mnie przed E34 M50 z instalacją II generacji... uff - włąśnie taką miałem kupić - jeszcze raz dzięki :modlitwa:

Opublikowano
Dokładnie tak jak napisał kolega wcześniej, jeżeli rozważasz kupno 530 to poszukaj 535, jest już czym pojeździć no i przekroczysz pułap 200 KM :mrgreen:, a silnik M30 to nie M50.
Pozdrawiam
Opublikowano

Ja chce sprzedac swoja :norty: Model 535i z listopada 91 roku ,koloru GRANITSILBER -metalik,zadbane,uzywane jako trzecie w rodzinie,garazowane,w 110% wszystko sprawne, Dwustrefowa ,automatyczna klimatyazcja,tempomat ,podgrzewane siedzenia,wysokiej klasy sprzet grajacy,

Naprawde polecam :cool2: