Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z uszczelkami w drzwiach. Chodzi o wewnętrzne i zewnętrzne. Te zewnętrzne to mam na myśli gumę, która przylega do wnęki karoserii i jest jakby filcowa. Otóż w niektórych miejscach filc jest wytarty - pewnie poprzedni właściciel szarpał przymarznięte drzwi i pourywał.

Druga sprawa to już właściwe uszczelki - głównie w drzwiach kierowcy. Ja chłop słusznych rozmiarów zawsze obcieram jupą o tą uszczelkę przy wsiadaniu i po prostu się potargała.

Teraz pytania... czy ktoś wie czy to się wymienia, jak to zrobić, jaka może być cena oraz czy to się kupuje na metry czy jak? :shock:

Adi
Opublikowano
Ja mam wytartą uszczelkę przy drzwiach kierowcy i z tyłu po prawej stronie. Tylko ze ja mam wytarte te tak jak piszesz filcowe uszczelki na karoserii. Jak sie je wymienia to nie wiem - wymienie latem jak bedzie cieplej a cena. Dzwonilem do ASO Wrocław (Inschape Motor) i tam obojetnie na ktore drzwi kosztuje 150 zł / za sztukę :) wiec nie ma tragedii.
Opublikowano
ta uszczelka jest jednakowa u kierowcy jak i u pasazera wymiana to 5 minyt ale jest ją dobrze wymianiac jak jest ciepło lepiej sie układa jest robiona prawie na wymiar kawałek chyba dędziesz musiał uciąc,jak będziesz sciągał plastik ten czarny u dołu musisz silno ciągnąc od dołu są trzy kołki.Powodzenia :)
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
ta uszczelka jest jednakowa u kierowcy jak i u pasazera wymiana to 5 minyt ale jest ją dobrze wymianiac jak jest ciepło lepiej sie układa jest robiona prawie na wymiar kawałek chyba dędziesz musiał uciąc,jak będziesz sciągał plastik ten czarny u dołu musisz silno ciągnąc od dołu są trzy kołki.Powodzenia :)

Nowej uszczelki NIGDY się nie ucina.Jeśli po jej zamontowaniu coś "zostaje" to znaczy,że jest żle założona.

• 1 rok później...
Opublikowano
dokładnie tylko z nowej uszczelki trzeba koniecznie zerwac pasek gumy po całej długości i jak napisał kolega wyżej nigdy nie ucinaj uszczelki jeżeli jest za długa to znaczy ze jest źle złożona