Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos probowal zamontowac turbo do 1.8i m43??? czy to moze sie udac i miec wogole sens?? chetnie bym sprobowal....
Opublikowano
Kurde no nic konkretnego nie znalazlem na ten temat :| czy ktos zrobil to od poczatku do konca czy tylko byly o tym pogaduchy??
Opublikowano
Czy ktos probowal zamontowac turbo do 1.8i m43??? czy to moze sie udac i miec wogole sens?? chetnie bym sprobowal....

Udać się na pewno może, za to czy ma sens? Wg. mnie żadnego. Koszta będą ogromne, seryjne elementy silnika dużego doładowania nie wytrzymają, więc i zysk mocy nie będzie powalający.

Jeśli ci brakuje mocy, to najlepiej sprzedaj to co masz i kup 325/328. Ewentualnie zmieniaj silnik w obecnej budzie na któryś z wymienionych.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
problem w tym ze za duzo serca i pieniedzy wlozylem w swoje bmw i nie chce go sprzedawac jezeli mialbym go uturbiac to tylko softturbo wiec nie trzeba by bylo wzmacniac silnika a fajnnie bylo by miec m43 na turbinie zawsze to cos innego niz wiekszosc bmw jezdzacych po drogach....
Opublikowano
a przynajmniej sprawdzales ceny turbin i samego montazu z zestrojeniem? nie chcesz zmieniac budy to zrob swap na m50b25. bedziesz mial przyrost mocy o 75KM
Opublikowano
moze faktycznie swap to lepsze rozwiazanie ale najlepiej bylo by chyba kupic cale autko prawda? np cale rozbite zeby tylko czesci potrzebne do swapa byly ok bo tak pojedynczo wyjdzie chyba drozej??
Opublikowano
Prosilbym tez o liste czesci potrzebnych do swapa na 2.0 lub 2.5 pb ale kompletny zestaw wszystkie czesci od A do Z! bardzo dziekuje i pozdrawiam :cool2:
Opublikowano

jeden gosc chce za czesci do swapa 1600zl mowi ze w sklad zestawu wejda nastepujace czesci.:

W skład "zestawu" wchodzi:

- silnik kompletny

- instalacja elektr. silnika kompletna z czujnikami, silniczkiem krokowym

- komputer silnika (....402)

- przepływomierz Bosch

- sprzęgło kompletne z kołem dwumasowym (auto ma klimatyzację)

- kolektory - ssący i 2 wydechowe

- rozrusznik i alternator

czy to wszystko co bedzie mi potzrebne?? czy czegos tu brakuje????

Opublikowano

to fotki mojego kolegi. zrobil sam w garazu.

ps.zartowalem .mam to z jakiego wegierskigo forum BMW. jak znajde to wkleje link.