Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem zadowolony nam ponad 215 K km i zadnych wiekszych problemów - Zadziwiające ze nie bierze mi ani kropli oleju :-)

Spalanie mogloby być lepsze - waha mi sie miedzy 8-12 l

Slaby punkt to zarzadzanie temperatura - termostat itp.

A tak przy okazji to napiszcie jakie macie rekordy przbiedu na silniku M43.

Ciekawi mnie tez czy jest zalecana wymina łancucha rozrządu po jakims przebiegu ? Komus padł moze łancuszek w M43 ?

Edytowane przez Gerald
Never Say Never Again!
Opublikowano
Ja tez jestem posiadaczem tego silnika i rowniez jestem zadodolony nie bierze oleju chodzi rowno i jak do tej pory odpukac nie mialem z nim zadnych problemow :cool2:
Opublikowano

Tez mam ten silnik...jak dla mnie bomba :D , tak jak Gerald mowi nie bierze mi rowniez ani kropelki oleju...przebieg u mnie to niby 187 tys. (chociaz sam nei wiem czy to prawda :lol: )...co do lancuszka to podobno sie nie wymienia, jak mi powiedzial mechanik jest on dozywotni :8) . Chociaz jak zacznie sie go slyszec to jest znak, ze zbliza sie wymiana...co do spalania to niestety standardowo 10 literkow przy jezdzie w miescie...w trasie udalo mi sie raz wyciagnac 5,9 litra :D :D :D :mrgreen: . V max jaka osiagnalem to 200 km\h...

Tak wiec jestem w pelni zadowolonym uzytkownikiem tego motoru :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Z tego co gdzieś tu czytałem jest to silnik dośc dobrze zrobiony Sam jestem posiadaczem tego typu silnika przejechał już prawie 200tyś i nic się nie leje Czytałem też że konstruktorzy tego silnika dali dożywotnią gwarancję i gdyby doszło do rozerwania łańcucha to pokrywają koszt naprawy ale to dotyczy chyba tylko samochodów serwisowanych w ASO A co do spalania to wcale tak dużo nie pali - to benzyna jest taka droga