Skocz do zawartości

Nie wchodzi drugi bieg, pomocy !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj mam problem, jak chcę wrzucić dwójkę to mi skrzeczy jak by zęby się rwały. :(

Kolega mi powiedział ze to mógł paść synchronizator II biegu.

Wie ktoś coś na ten temat. Jakie są koszty naprawy. :8)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście poleciał synchronizator to moim zdaniem koszt remontu skrzyni przewyższy zakup używanej w dobrym stanie....

Czy przy wrzucaniu innych biegów też występują podobne objawy?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja powiem to samo , raczej poleciał synchro i ratuje Cie wymiana skrzynki , chyba ze machanikujesz sam i cena nowej czesci bedzie niska.

Narazie co moge doradzic to przed wrzuceniem 2 biegu rób przegazówki i moze zgrzyt bedzie mniejszy. Jak dłuzej tak pojezdzisz to skrzynia do wyrzucenia na złom będzie.

Koszty wymiany to ok 200zł skrzynka i ze 150 - 250 robota :? Przy okazji jakbys wyjał skrzynie warto zobaczyc czy sprzegło sie nie konczy.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
U mnie i u kumpla dwójka zawsze jakoś ciężko wchodziła, szczególnie jak jest zimno. Skrzynie są dość tanie a i samemu można ją wymienić, to nie takie trudne, a można zaoszczędzić ;)
Opublikowano
Normalka nie ale zdarza się dość często. Moja na szczęście jest wyjątkiem :-)
Opublikowano
Kup skrzynie biegów bo tej się nie opłaca nawet naprawiać. Zmienić tez możesz samemu nie ma dużo roboty (ja już to robiłem dwukrotnie), a w warsztatach wołają za taką usługę około 250 zł w górę. Pozdroo.
Opublikowano

mam to samo w e36 i na 100% winny jest synchronizator,

mam tak od jakiegoś 1,5 roku ale teraz to nawet jak są dodatnie temperatury to 2 zgrzyta i wyskakuje za pierwszym razem.

sposób na to jest taki że wrzucasz 2 przy nie zawysokich obrotach lub robisz to energicznie do oporu, ale najlepszy to wymiana.

Opublikowano
  • Autor
ciezko wchodzace biegi moga byc tez spowodowane nie odpowiednim doborem oleju

Dzięki za odpowiedz, dodam że całkowicie nie wchodzi drugi bieg.

:jawdrop:

Pozdro