Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakie nowe opony letnie byście polecili do kwoty 500zł.Rozmiar to 17/45/225.Bo szukam i już sam nie wiem tyle tego szmelcu na rynku,że trudno coś wybrać.Oponka musi być w miare cicha i długodystansowa.Prosze o wasze opinie. :D
Opublikowano
mam dunlop 9090 i ładnie się toczą :) jednakże jest to podobno opona, która szybko się ściera. Nie mogę powiedzieć , ponieważ mam je od września, więc długo sobie nie pojeździłem.

Narazie wziałem na próbę na przód, ale chyba na wiosnę dokupię na tył.

A czy ona jest w miare cicha,czy hałasuje :D.Cholera nie wiem jakie mam wybrać już mam mętlik w głowie.Panowie pomóżcie :lol:
Opublikowano

Przy tym profilu każda opona będzie głośna sam jezdzę od 4 lat na GoodYear F1 o tym rozmiarze co na Allegro super trzyma się na suchej nawierzchni jak i na mokrej (oczywiście w granicach rozsądku) i wątpię żebyś coś znalazł cichego tym bardziej jak masz zawieszenie gazowe to każdy kamyk będziesz odczuwał.

Bo drugie te GoodYear co koleś wystawia to jakaś kpina co do gwarancji GY daje 5lat więc sądzę że z oponami jest coś nie tak lub opony już trochę leżakowały i dlatego ta cena.Tutaj też masz tą samą oponę z zeszłegor roku.

http://www.tanieopony.biz/producent.asp?IDproduktu=53248&producent=Goodyear&model=EAGLE%20F1%20GSD3

Opublikowano
Witam jakie nowe opony letnie byście polecili do kwoty 500zł.Rozmiar to 17/45/225.Bo szukam i już sam nie wiem tyle tego szmelcu na rynku,że trudno coś wybrać.Oponka musi być w miare cicha i długodystansowa.Prosze o wasze opinie. :D

Wiem... lamerskie pytanie. Ale jaki przebieg wytrzymują opony niskoprofilowe? Chyba mniejszy niż zwykłe? Jesli jeźdżę 10.000 rocznie na letnych to prędzej chyba bać się starości niż zużycia?

Mam opony z 2002 które wyglądają ładnie... zostawić czy profilaktycznie wymienić? (w lecie będą miały 5 lat), nie mają pęknięć itp...

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiem... lamerskie pytanie. Ale jaki przebieg wytrzymują opony niskoprofilowe? Chyba mniejszy niż zwykłe? Jesli jeźdżę 10.000 rocznie na letnych to prędzej chyba bać się starości niż zużycia?

Mam opony z 2002 które wyglądają ładnie... zostawić czy profilaktycznie wymienić? (w lecie będą miały 5 lat), nie mają pęknięć itp...

Pozdrawiam

Jeśli są w dobrym stanie spokojnie możesz na nich jeszcze długo jeździć.

Opublikowano
I jak z tymi oponami :modlitwa: .A może wybrać coś z dolnej pułki np.fuldy,barumy i inne takie wynalazki :lol:

Kazda firma ma swoje udane i nieudane modele opon.

Kuchy zdarzaja sie zarowno Pirelli jak i Michellin-owi a np Fuldzie wyjdzie czasami dobry model opon(carat excelero).

Wiadomo ze duzym firmom zdarzaja sie rzadziej nieudane modele i trzymaja poziom aczkolwiek cena robi swoje a czasami roznice sa trudne do zauwazenia.