Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam, mam problem. Jakis tydzień temu wsiadłem do autka i przestała mi gasnąć kontrolka od poduszek powietrznych. Gaśnie na moment i zaświeca się od nowa. Resetowałem kompa(duzy komputer) ale nic nie dało. Czy ktoś mi może jakos pomóc? co z tym zrobić. Samochód to E39 2,5tds. A wspomne jeszce ze ostatnio kładem pod siedzenie cb radio, ale patrzyłem tam i zaden kabelek nie jest urwany. Idzie jakis przewód od siedzenia do podłogi ale nie widziałem zeby był przerwany.

z góry dzieki

Opublikowano
moze pojedz na kompa niech sie podlacza i ci powiedza ktora czesc ukladu zawodzi bo jesli ktoras ma jakis konflikt caly uklad nei dziala moze to jakas glupotka ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Wystarczy, że przy włączonej stacyjce na chwilę nastąpiło poluzowanie czy rozłączenie wtyczek. Można to tylko skasować podłączając się do komputera i wtedy Ci wskaże w którym miejscu wystąpił błąd. Będzie to prawdopodobie napinacz pasa przy fotelu. Trzeba uważać przy sprzątaniu auta i manipulacjach z fotelami.
Opublikowano

:search: BYLO NIEDAWNO.

Ale przypomne:

na 99% to mata w fotelu pasazera. Pojedz pod kompa niech ci auto podlacza i przeprogramuja sterowanie poducha. Niech ci je tak zmioenia zeby poducha byla aktywna caly czas, niezaleznie czy siedzi na fotelu pasazera ktos czy nie.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
ziwi mnie fakt, ze ktos skasowal Ci blad nie probujac dojsc z jakiego powodu on wyskoczyl.

Nikt nie kasował mi błedu. Dziwi mnie to, że pojechalem do sklepu i nic sie nie swiecilo, wrociłem i zaczelo sie swiecic.

A co do tej maty to czytałem , ale czy ktoś siedział czy nie to wczesniej poduchac mi sie normlanie ładowała. Dzieki za pomoc chłopaki. Podłacze pod kompa jak bede miał czas i sie okaze co to było. Czy reset komputera jest równazny z odłaczeniem akumulatora na jakies 30 minut?

Opublikowano

Witam,

Sprawdz przewod od napinacza pasow,

dojscie do niego jest bardzo ciezkie, chodzi mi o wtyczke. Jestem pewien ze to jest przyczyna. Wystarczylo ze zachaczyles ten przewod i lekko obluzowala sie ta wtyczka i juz kontrolka airbagu ci nie zgasnie wystarczy to wcisnoc i bedzie ok.

Co do diagnozy to dobry program pokaze ci usterke napinacza pasow. Programy typu carsoft nie stety nie maja az takich mozliwosci.

Czesto tez przy przesowaniu siedzen ten przewod moze sie odlaczyc jezeli nie jest poprawnie zamontowany. Co do maty (czyli czujnik zajecia miejsca) to na kompie powinno to wyjsc jak nie to jest kabelek napinacza pasa

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
ja miałem to samo, kupiłem bunie, wszystko działalo, przesunęłem siedzenie do tyłu i się zaświeciło, porządnie wtyczkę wcisnęłem, potem kasowanie błędu na kompie i działa jak należy, program carsoft pokaże ci błąd jedynie ale nie powie ci co jest nie tak, ale do kasowania błędu nadaje się idealnie :) wiem bo używam :)
Opublikowano
Jeśli kładłeś radio pod siedzenie to mogłes ruszyc przewód od maty.Miełem tak własnie w TDsie.Popraw wtyczke i wystarczy skasowac błąd.