Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czolem wszystkim od jakis 2 tyg mam 750z 92r zwykla nie longa, niby z gazem ale problem jest taki ze nikt nie chce sie podjac regulacji, tu u nas na slasku.Instalacja z wtryskiem gazu ,,Tartarini Eta12,,.Poza tym najwiekszym problemem jest spalanie, za 20 zrobilem 30 km!nie ma czym jechac a pali wlasnie tyle.Jeden gazownik powiedzial mi ze na tej instalacji nigdy auto nie jezdzilo i niby nie bedzie jezdzic, jedyne co to jezdzilo na 6r, To jeszcze nic w baku mialem na tyle benzyny ze nie swiecila rezerwa , po jakims czasie zaczela swiecic, wiec dolalem 6l,auto zapala tylko na benzynie to moglo zrobic ja wiem moze ze 20km, przyjechalem postawilem auto na dworze na jakies 4 godz przychodze i [bAD] nie zapala , ale wmowilem sobie moze to wilgoc , przeciez wiekszosc 7 jest wrazliwa,Olalem sprawe, rano wlalem 10l benzyny i cud zapalil, okazalo sie ze to nie wilgoc, pozniej dolalem 8l, zrobilem moze na tym z 50 km wczoraj chcialem zapalic i [bAD] , w sumie wciagnal jakies 35l benzyny na 50km!!jeszcze jedno ja nalewalem benzyny bo wskaznik pokazuje caly czas ten sam poziom.Odkrecilem plywak a tam susza:(.Poza tym nowoscia jest to ze jak odkrecam korek wlewu obr. silnika nie spadaja ani nie gasnie.Czemu na kompie pokazuje mi spalanie 22l skoro w rzeczywistosci wychodzi tyle.Napiszczie mi co ocina wylacznik jak sie zdejnie kanape (jest z prawej str przy akumulatorze)Jest jeszcze jedna ciekawostka tylko to dla zainteresowanych.Chce jeszcze dodac ze auto nie jest wychechlane, zdjecia moge przeslac na meila i dokumentacje tyle ze wydaje mi sie do konca malo wiarygodna.Wymiencie mi co komputer wyswietla, jakie usterki , itp.Bylbym zapomnial czy ukl abs sie odpowietrza normalnie jak standard czy gdziesz na rozdzielaczu, bo mam strasznie liche hamulce , uklad niby dzial ale jest chyba zapowietrzony.Co do klimy ona ma niby schladzac , a z grzaniem jak jest? Moje gg;5849216
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
tak slask (40km do cz-wy)na sosnowcu gadalem z gosciem ktory ma longa tylko z silnikiem 4.0 i pali mu 16 benzyny po miescie, a ja zamiast glupi pojechac podpiac sie pod komputer i wyrzucic 50zl, wiedziec na czym stoje , stracilem na benzynie ktora lala sie strugami, instalacja gazowa kosztowala 7 tysiakow i jest to jedna z tanszych, nie wydaje mi zeby byla aztak badziewna.Gosc jeden mial problem taki;nie trzymal mu wolnych obr na gazie i falowal,cholery szlo dostac jednym slowem pojechal do tego co mu zakladal, a ten mu powiedzial ze tak ma byc czujecie,a on ze ciemny uwierzyl w to ale po dluzszym czasie nie wytrzymal i pojechal do innego wymienil mu jakis wezyk podcisnienia bo byl dziurawy i ma spokoj. Apropo instalacji, przeciez na instalacji I generacji jakos jezdza te smoki a tu niby jaka madra i tez nie chce jechac :x
Opublikowano
Posluchaj bylo otym juz na forum sam sie wypowiadalem na ten temat zadna 750 v 12 nie bedzie dobrze chodzic na gazie jak montowales sam to lepiej niech to zdejma bo nigdy dobrze chodzic nie bedzie Sprawdz sondy to podstwa potem pzreplywki i przepustnice Wogole zacznij od podlaczenia sie pod kompa V 12 to jak by oddzielne dwa silniki maja dwie niezalezne pzrepustnice cewki przeplywomierze sondy a nawet dwie pompy paliwa wszystko X2 ten model silnika jest bardzo niewdzieczny jezeli chodzi o gaz mialem trzy 750 v 12 i w zadnej nie bylo gazu nawet nie myslalem zeby go do nich zakladac Potwierdza to co pisalem wczesniej Gaz nie do 750 Sprawdz tez swiece i filtry pow ale uwierz Dopoki bedzie w niej gaz Beda Problemy Moja bez gazu przy normalnej jezdzie dobre sondy swiece filtry i pzreplywki pali w miescie 13-15 Benzyny w trasie nawet 9litrow wiec nie jest to straszna ilosc Fakt iz mam zalozony EGS nie mylic z EGR jest to system ktory niemcy stosuja do Dodatkowego lepszego splania mieszanki zeby zmniejszyc emisje i toksycznosc spalin ale koszt takiego uzradzenia na E bayu to okolo300euro ja mam tzw Euro2 ale Nie Ma zamiaru i nigdy nie mialem zakladac do niej Gazu Zabil bym to Autko odrazu A tak chodzi pieknie i nie mam z nia zadnych problemow ani jak zimno ani jak cieplo pali z pierwszego i chodzi pieknie i rowniotko Jak na 313 tys/km Wiec zacznij od chociaz wylaczenia jej gazu i sprawdzeniu wszystkiego na benzynie tak jak powinno BYC

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
tak slask (40km do cz-wy)

... :mrgreen: no tak , Małysz i Golcowie też ślązacy - ale się porobiło :mrgreen: / bez obrazy /

wracając do sedna sprawy , Duzy26 - trzeba to uporządkować jak pisze Mirek374

- powiedz czy to tak kupiłeś czy ktoś Ci montował ?

- trzeba by było zrobić porządek ze spalaniem na PB a potem zbrać się do gazu - tylko musisz powiedzieć jak jest ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
auto kupilem z gazem , podlacze sie pod kompa zobaczymy co jest grane
  • 3 tygodnie później...