Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o pomoc w znalezieniu miejsca pod maską gdzie można podłączyć PLUS akumulatora. Siadl mi aku w E36, auto normalnie daje sie otwierac tyko z pilota, otworzylem drzwi "na drucik" , dzieki temu mam dostep pod maske ale do bagaznika nie dam rady...stad jedyna opcja podłączyć aku pod mase i plus i otworzyc dzieki temu auto z pilota zeby dostac sie do bagaznika i wyjac rozladowany akumulator...Proszę o pomoc, najlepiej jezeli ma ktoś zdjęcie. W moim E32 jest na wierzchu zdejmowana i oznaczona dobrze klapka, ale w E36 nie mogę znaleść...:( Auto kupiłem kilka dni temu i dopiero teraz doszedlem do tego że kluczyki pasują tylko do stacyjki...

Opublikowano
co to znaczy dochodzący przewód plus i masa do akumulatora? masę chciałem podpiąć gdziekolwiek, a plusa nie chcę podłączać gdzie się da (np do rozrusznika) żeby niechcący jakiegoś spięci anie zrobić, tylko właśnie do specjalnie przeznaczonego miejsca
Opublikowano
w e36 nie ma specjalnie przeznaczonego miejsca ( końcówki) plusowej tak jak w e32.

Ja w e36 2,5 mam tak samo jak w e32, u Ciebie przy 4 cylindrach to wiadomo ze nie bedzie, ale dziwne zeby olo nie mial tez w R6 przy aku w bagazniku...

Opublikowano
może i w bagażniku jest ale póki co nie mam do niego dostępu...tak więc jedyna opcja to rozrusznik czy coś w tym stylu albo specjalnie przeznaczone miejsce...
Opublikowano
Po co mialby byc w bagazniku... :lol: powinien byc pod maska skoro akumulator jest w bagazniku... W lewym rogu masz tylko puste miejsce ? :worried: tam powinien byc PLUS
Opublikowano
w e36 nie ma specjalnie przeznaczonego miejsca ( końcówki) plusowej tak jak w e32.

w e36 325 td jest plus pod maską (akumulator w bagazniku) a do bagaznika tez da rade sie dostac tyle ze z latarka trzeba tylko zlozyc tylna kanape , przynajmniej u mnie tak jest byc moze w innych modelach nie ma skadanej tylnej kanapy, ale jesli w danym modelu akumulator jest w bagazniku to wydaje mi sie ze plus pod m,aska powinien byc

Opublikowano

Dziękuję za pomoc !!!

Rzeczywiście "8" z rysunku to własnie ten PLUS, u mnie ukrył się w gratach od gazu:)

Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam wszystkich..