Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znaczy Dzisiaj w serwisie zamiast mobila z beczki (25zł litr)chcieli mi polecić olej oryginalny Opla 10w40 .W butelkach 20 zł za litr.Jutro zmieniam i jeszcze nie podjełem decyzji.Może coś poradzicie co z tych dwóch do tdsa zalać.Słyszałem że te w beczkach prawie zawsze są kombinowane.To znaczy jaki byś olej nie kupił to zawsze będzie to lotos.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam aris
Opublikowano
To znaczy Dzisiaj w serwisie zamiast mobila z beczki (25zł litr)chcieli mi polecić olej oryginalny Opla 10w40 .W butelkach 20 zł za litr.Jutro zmieniam i jeszcze nie podjełem decyzji.Może coś poradzicie co z tych dwóch do tdsa zalać.Słyszałem że te w beczkach prawie zawsze są kombinowane.To znaczy jaki byś olej nie kupił to zawsze będzie to lotos.

Co o tym myślicie?

nie kupuj z beki, kup sobie jakis dobry, uznany olej w zaufanym sklepie.. Nie musisz od mechanika..

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Kup sobie olej chocby na allegro-jest dobrej jakosci i zdarza sie ze czasem o 40% tanszy( przyklad moj kupilem valvolina maxlive 10w40 4l na alegro za 85zł+ 9zł wysylka-w sklepie nie mogl;em znlesc, ale za to znalazlem MObil super S 10w40 4l w sklepie za 130zł a na Orlenie za 176zł na alegro kosztuje 75--TAK WIEC ROZNICA ZNACZNA)
Opublikowano

Drogo ci policzyli za ten opel-olej. User gsi-goszczynski na allegro ma za 56

zeta z przesyłką gratis. Długo siedziałem na forum Opla, i tam nikt nie

narzeka na to oleum.

Ja do mojej astry zalewałem i 12tkm później zaczęło się branie oleju.

Może to zbieg okoliczności, ale teraz mając bmw będę lał DOBRE oleje a nie

TANIE.

Opublikowano
dobre oleje to jeszcze nie znaczy że muszą być drogie.Mobil1 10w40 leją z beczki za 25zł.I nie wiem do czego je przypisać do dobrych czy tanich.
Pozdrawiam aris
Opublikowano (edytowane)
10w40 to nie Mobil 1 może to być np. MObil super S ale na pewno nie Mobil 1 on występuje w lepkościach 0w40 i 5w50. Jak się myle poprawcie :mrgreen: Edytowane przez TLR
Opublikowano

Ja do swojego TDS leje MOBIL DELVAC MX - bardzo dobry olej do diesli narobilem ja i moi kliencji mercedesami bmw audi w dieslu duzo km i nic sie niedzieje - polecam

pozdrawiam