Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem w zaspę i przez 10min próbowałem wyjechać metodą: gaz-sprzęgło, gaz-sprzęgło itd. W pewnym momencie poczułem lekki zapach spalenizny, na 90% było to sprzęgło. Potem normalnie wróciłem do domu.

- Czy coś uszkodziłem?

- Czy mogę jechać teraz w trasę do Anglii?

Pozdr.

kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
chyba nie............jak kola sie kreca w sniegu to jest male teracie kol o powierzchnie wiec sprzeglo nie dociskalo do kola dwumasowego ze zbytnik obciazeniem...........moze to cos innego zasmierdzialo( chyba ze dawales na polsprzegle)
Opublikowano
Jęśli przypaliłeś sprzęgło i po wystygnięciu biegi wchodzą normalnie to znaczy że tarcza się nie pokrzywiła. Zrób tylko próbę czy nie ślizga i mozesz śmiało jeździć.
Opublikowano
wczoraj krecilem sobie furka po sniegu tez leko zasmierdzialo ale to tylko przez wieksza temperature opon i jak snieg sie przytopi np o rure wydechowa to tez jest taki dziwny zapach:) :)
Opublikowano
Przy odrobinie doświadczenia zapachu przypalonego sprzęgła z niczym nie pomylisz a tylko przypalone klocki hamulcowe mają podobny zapach ale wtedy wiesz czy szalałeś na placu i przypaliłeś sprzęgło czy hamowałeś z 220 do zera i to zapach z hamulców.
Opublikowano
Wrzuć 3 i próbuj ruszyć na równej drodze jak ruszy to ok jak się będzie ślizgać to wymiana tarczy, lub 80km/h 5 bieg i gaz do dechy nie powinno sie ślizgać
  • 3 lata później...
Opublikowano
Sprawdź czy piszczy gumami przy szybkiej zmianie z jedynki na dwójkę. Moja jak ładnie zapnę to i na trójce piszczy, przy oponach 265.