Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie co powiecie o BMW 760iL E66

Oczywiście nie stać mie na nią a jedna rata za nią to moja E32

Ale co powiecie o niej

Opublikowano

co moge powiedziec . Jezdzące dzielo sztuki . Auto dla wybranych .

aLe znam goscia co mieszka w bloku niedaleko mnie i ma nowa e66 745 IL oraz nowe Porsche Carrera . Jeszcze niedawno mial 730 z 96 roku ale ja sprzedał i corvette .

Pracuje jako zwykly pracownik w hucie . Ciekawe co ??

Dodam ze dyrektor huty ma Lanosa

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Ale fakt jest taki że seria 3, 5, 7 różnia się bardzo charakterem.

Jak na moj szczeniecy wiek to lubie tylko 3. Może jak dorosne to się zmieni ale zamiast tej E66 wolałbym E90 coupe.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

Fajne, ale dalej wolałbym E38 - czarną, obniżoną. Ten przód w mi dalej nie pasuje - z lampami od E38 by łądniej wyglądał :lol:

Tak naprawdę to ja chciałbym mieć dwa, trzy - no dobra może z 5 samochodów na każdą okazję - 7er na trasy, 3er po mieście, jeszcze do tego jakiś tani, mało-palący na codzień (np. golf 2 1.6D) i jeszcze terenówka na wakacje w górach :lol:

Opublikowano
ma nowa e66 745 IL oraz nowe Porsche Carrera . Jeszcze niedawno mial 730 z 96 roku ale ja sprzedał i corvette .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Padlem ze smiechu! Moze ma nadwyraz zaradna zone??? :P :P :8)

Opublikowano

aLe znam goscia co mieszka w bloku niedaleko mnie i ma nowa e66 745 IL oraz nowe Porsche Carrera . Jeszcze niedawno mial 730 z 96 roku ale ja sprzedał i corvette .

Zapewne trzyma te cacka pod blokiem.

No pracownik huty to rzeczywiście musi być "wybrany"

Nie napisałeś co robi w hucie, może jest np radcą prawnym, albo zasiada w radzie nadzorczej

Opublikowano

ale chyba nie trzyma pod blokiem? :)

pewnie jakis parking macie nie?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Fajne, ale dalej wolałbym E38 - czarną, obniżoną. Ten przód w mi dalej nie pasuje - z lampami od E38 by łądniej wyglądał :lol:

Tak naprawdę to ja chciałbym mieć dwa, trzy - no dobra może z 5 samochodów na każdą okazję - 7er na trasy, 3er po mieście, jeszcze do tego jakiś tani, mało-palący na codzień (np. golf 2 1.6D) i jeszcze terenówka na wakacje w górach :lol:

no to ja tak mam, az tak duzo to nie kosztuje :)

mam cabrio e36 325, e38 735 i w teren jeepa zj 4l :)

Opublikowano

"zwykłym" pracownikiem to on może być dla kogoś z boku.

Są bloki i "bloki".

Koło mojej roboty też są bloki, i też stoi sobie tam 745 e66. A zaraz potem nowa A8.

Opublikowano
"zwykłym" pracownikiem to on może być dla kogoś z boku.

Są bloki i "bloki".

Koło mojej roboty też są bloki, i też stoi sobie tam 745 e66. A zaraz potem nowa A8.

Może ten ktoś woli wydac kase na auto nic na dom i popieram go w 100% wydawaj tylko kase na auta ale na auta a nie jakieś badziewie niemickie ze znaczkim auti Kup sobie coś innego ale BMW

Opublikowano

sprawa jest prosta

zeby kupic dom trzeba miec legalna kase , bo od razu uks dobiera sie do tylka

a nikt nie wpisze na rachunku 10 tys za dom:)

natomiast zeby kupic nawet maybaha nie trzeba miec oficjalnie wielkiej kasy, bo mozemy wpisac na fakturze 2 tys euro :) za tyle wlasiciel z de nam sprzedal auto i koniec, zero dyskucji z urzednikami skarbowki :)

a jak wiemy liczy sie kwota na fakturze a nie wartosc auta, wiec nie mozna tego podwazyc (

i dlatego ten gosc mieszkajac w bloku, pracujac w hucie wydal kase na nowe bmw a nie na dom :) bo to pewnie lewa kasa

no chyba ze jest nadzwyczajnym milosnikiem drogich aut i woli blok od domu ale majac nowe 7 bmw :)

Opublikowano
natomiast zeby kupic nawet maybaha nie trzeba miec oficjalnie wielkiej kasy, bo mozemy wpisac na fakturze 2 tys euro :) za tyle wlasiciel z de nam sprzedal auto i koniec, zero dyskucji z urzednikami skarbowki :)

a jak wiemy liczy sie kwota na fakturze a nie wartosc auta, wiec nie mozna tego podwazyc...

Taaa. Idź do skarbówki z taką fakturą, to nie dość, że zapłacisz podatek od wartości rynkowej auta (nie mów, że jest inaczej, bo ostatnio przerabiałem to) to jeszcze zawistny Pan w referacie zgłosi swojemu koledze co trzeba i przetrzepią Cię jak będą chciel.

Adi
Opublikowano

codzilo mi o auto z niemiec

przy kupnie auta z de nie placisz zadnego podatku

do skarbowki idziesz jedynie po zaswiadczenie o vat ktore kosztuje 150zl czy cos w tej okolicy

a akcyze palcisz od kwoty na umowie!

natomiast przy kupnie auta krajowego placisz 2% od wartosci auta z eurotax

poza tym od razu ladujesz w bazie systemu poltax ktory miedzy inymi porownuje dochody z umowami cywilnymi, do takiej zliacza sie kupno auta krajowego, albo np mieszkania, domu, to wlasnie od tych umow placisz 2% i jestes na widelcu :)

dlateog jak ktos ma lewa kase a chce miec wypasiona i droga fure to moze wlasnie to zrobic sprowadzajac ja z de z zanizaona faktura

a kupic domu sie tak nie da :)

i tym tlumacze sobie to to ze ktos mieszka w bloku a ma super droga fure :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ale drążąc dalej temat to cena nowej E66 760Li z salonu powala :jawdrop: 590 tys. zł nie wydaje się lekką ręką, a tym bardziej zarabia. Trzeba będzie poczekać z 15 lat i może wtedy na taką się przerzucić :wink:
Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)