Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanko do znawców tematu. A mianowicie czy przy feldze (Borbet A 16"wysokości i 9" szerokości) przy et15 zmieści mi się na tyle oponka o rozmiarze 225/40/16 Bo narazie jest 215/40/16 ale jest tak naciągnięta że średnio to wygląda. Felgi dopiero co kupiłem i jeszcze nie przymierzałem z tą oponą. Ale mam nadzieję żę możę ktoś już przerobił ten temat u siebie w samochodzie.

Ps. Moje Auto to E30 325 coupe 89r.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrobione. Lorakq - zadając 1 pytanie wysłałeś z 10 maili, sprawdź proszę czy u Ciebie wszystko ok. i czy nie masz jakiegoś wirusa, ponieważ niepotrzebnie zaśmiecasz forum.

Moderator.

Moderator
Opublikowano

zmiesci sie jak masz nie nizsze zawieszenie niz 40/40 i tylko na tyl. dlaczego wg ciebie 215/40 to naciagnieta opona? wejdz na www.e30.de i popatrz w galerii jakie maja niemieckie e30tki opony wlasnie na 9 calowych alumach.

acha, poza tym jeszcze wszystko zalezy od firmy opony. niektore 215/40 naciagna sie bardzo ladnie np. dunlop sp 9000 a inne beda baloniaste,grube i wysokie i wlasnie chyba ty takich szukasz :|

Opublikowano

No nie właśnie takich nie chcę. Wolę aby opona była równa z felga i na takim układzie mi zależy. Dlatego przypuszczam ze 225/40 właśnie takie będą?? :?:

równe z felgą. Fakt żę zawieszenie mam niskie, opona chowa się delikatnie w błotnik.:?:

ps. Przepraszam za wyczyn z mejlami wina kompa w firmie :modlitwa:

Opublikowano
to moja rada..albo oddaj te felgi bardziej potrzebujacym bo widze ze nie wiesz po co sa 9 calowki w e30 :lol: i zmien na zwykle 7.5 albo kup 215/40 ale nowe ktore maja po 7-8 mm bieznika to bedziesz mial napewno grubsza i wyzsza opone. twoje pewnie maja juz 3-4 mm i wydaja sie za niskie :wink:
Opublikowano
No nie właśnie takich nie chcę. Wolę aby opona była równa z felga i na takim układzie mi zależy. Dlatego przypuszczam ze 225/40 właśnie takie będą?? :?:

równe z felgą. Fakt żę zawieszenie mam niskie, opona chowa się delikatnie w błotnik.:?:

:modlitwa:

I dobrze, że tak nie chcesz, bo opona ma byś spasowana z felgą tak jak mówisz - bok opony równo z felą. Dla opony jest to najbardziej komfortowa i bezpieczna sytuacja, Opona pracuje wtedy w warunkach do jakich została zaprojektowana.[/url]

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

a ja myślałem że koła i opony są po to aby na nich jeździć a nie je oglądać,,,,

Panowie, to jak spotkać na ulicy TOP modelkę, i podniecać się jakie ona ma ładne buciki,,,,,, :naughty: Przedewszytkim rozsądek,To co widziałem wyżej grozi śmiercią,,,,i to szybką a nadaje się na niemieckie "drogi". Ale można i tak. Więc dużo zdrowia i szczęścia życzę. i miłego oglądania, bo z jazdy przyjemności nie będzie,,,,niestety

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Ja podzielam zdanie "phemous"-a!

Na pierwszy miejscu praktyczność!! Tym bardzie jak pod maską siedzi 2,5 l. Opona musi przenieśc sporą moc w jak najbezpieczniejszy sposób, więc (moje zdanie) nie ma co jej naciągać na siłe ani kombinować z za niskimi profilami tym bardziej na naszych "drogach" mimo tego że są coraz lepsze :wink:

Pewnie wyglada fajnie ale to jest dla democarów :cool2:

Pozdro

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

Panowie, to jak spotkać na ulicy TOP modelkę, i podniecać się jakie ona ma ładne buciki

Jak dla mnie prawdziwa zadbana kobieta na ulicy powinna wlasnie miec nowe,zadbane szpilki na bardzo cienkim obcasie.Na poczatku pewnie tez nie potrafila w nich chodzic,potykala sie,gibala na boki itd.Ze zbiegiem czasu po krzywym chodniku zaczela sie poruszac jak kocica pokazujac pelna klase.

I tak wlasnie jest z niskoprofilowymi oponami i blyszczacymi felgami.

:8)

Opublikowano
hehe dobre ale ta laseczka po 5000tys. km przebiegu miała by wszystkie stawy do wymiany :wink:
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"