Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Hej

Od kilku tygodni pojawił mi się " ciekawy" :shock: dźwięk - jak auto zimne w włączają się nawiewy - zaczyna mi kilkukrotnie pukać jakaś klapka .

Musi być plastikowa / gumowa - bo dżwięk jest przytłumiony .

Wydaje mi się , że powoduje to , że przez chwilę ( 1-2 sek )czuję strumień cieplejszego powietrza

Klapka puka gdzieś w kokpicie w okolicach kierowcy .

Na moje oko jest powiązana z nawiewem - bo jest to ten sam dźwięk jak nieraz zdejmuje się nogę z gazu i coś się zamyka - tylko , że ostatnio ten dźwięk( zamykanie ) klapie kilkukrotnie

Nie wiem czy jasno piszę - ale myślę , że jak ktoś miał taką usterkę to pojmie.

Pozdro :D

MarioBigRed

Opublikowano

tuz po urochomieniu slychac stukanie klapek - normalka.

czasem w czasie jazdu, albo stojac na swiatkach slysze stukanie,

ale si etym nie przejmuje. moja rada - olac.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w e-36 powyzej 80 otwierają sie jakieś klapki a ponizej zamykają się. Napewno ma to zwiazek z dmuchawą i z natężeniem siły podmuchu :) Chodzi o to żeby podczas większej prędkości nie dmuchało nam bardzo mocno mimo włączonej dmuchawy np na 1. U was wkońcu wyższe modele, może być to powiązane również z temp panującą na zewnątrz, jak jest zimniej to więcej klapek uruchamia się żeby nie wpuszczać zimna.
Opublikowano
witam u mnie w e 38 jest dokladnie tak samo,kilka razy cos pukni poleci cieple powietrze na twarz mimo ze jest nawiew ustawiony na szybe i koniec, 2 lub 3 razy jak jest zimny hmm,jakies pomysly??
Opublikowano

sie manko,

w mojej Beacie jest dokladnie to samo .....

cos mi ciucho puka w istalacji nawiewu...

olewam to bo wszystko dziala jak nalezy a stukanie jest minimalne ...

moj kumpel tez ma e38 i ma to samo ... to chyba rodzinne dla e38.