Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nidawno sie dowiedzialem ze przekladnia kierownicza w mojej e39 si esypie. W zwiazku z tym mam pytnie odnosnie zakupu przekladnie regenerowanej. Czy to sie oplaca, ile taka przekladnia pociagnie no i jaki jest sredni koszt takiej regenerowanej przekladni do modelu 523i.

A moze lepiej kupic nowa - zamiennik dobrej firmy ?

Opublikowano
Witam nowa kosztuje kilka tysiaków podrabiane nie występują , po regeneracji w firmie specjalistycznej będzie jak nowa ,koszt około 800 pln. pozdrawiam
Opublikowano

W Łodzi regenerują...i to całkiem dobrze! koszt 450zł (bez demontaż-montaż+koszty przesyłki).

W Słupsku krzykneli mi 750-800...

A czy warto? Pewnie! Nie pakuj sie w używki! Nigdy nie wiesz ile to pochodzi. A regenerowana to regenerowana! Prawie jak nowa.

Ale "prawie" robi jednak różnice.. :D

Opublikowano
Mam zamiar kupic wlasnie regenerowana, tylko szukam w trojmiescie jakiegos dobrego dostawce bo narazie to krzykneli 1450zl
Opublikowano
Witam wszystkich i mam pytanko odnosnie przekladni, czy na zgasznonym silniku jak ruszam kierownica to bedzie slychac stukanie?i czy to jest normalne, bo mi mowiono ze lepiej zapalic zeby pompa zaczela pracowac i dopiero sprawdzic. Jak wiec samemu sprawdzic czy jest dobra czy do wymiany?
Opublikowano
jak sprawdzic - najlepiej na uniesionym przodzie, od spodu z wyczuciem szarpac drążkami - tak jakbys chcial je wciskac i wyciagac z keirownicy. Nie powinno byc luzów. Podobnie na koncowkach z drugiej strony.

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Mam zamiar kupic wlasnie regenerowana, tylko szukam w trojmiescie jakiegos dobrego dostawce bo narazie to krzykneli 1450zl

Po co chcesz kupować? Możesz przecież swoją regenerować.

We Wrzeszczu gościu regeneruje przekładnie, wahacze i wiele innych. Daje rok gwarancji, cena ok 500zł.

Zadzwoń i pogadaj.

58-520-36-57

606-658-523

Tylko on niechętnie wymontowuje takie rzeczy. Najlepiej podjedź do warsztatu (Adam serwis), żeby Ci wymontowali. Jedyny minus to taki, że jak będziesz musiał skorzystać z gwarancji to za powtórny demontaż/montaż zapłacisz z własnej kieszeni.

Pozdro.