Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazyłem ze po deszczu nawet jak auto nie jezdzi mam w bagazniku mokry dywanik , a pod nim pływa woda. Trzeba by z tym cos zrobic bo jak zawita rudy moge kiedys pogubic bagaze po drodze :duh:

- Wywaliłem wszystko z bagaznika i obejrzałem : Blachy sa bardzo zdrowe , nadkola całe , uszczelka klapy dobra , klapa prosta , przylega do uszczelki.

Wiem ze duzo osób ma podobny problem w E30. Podobno czasem wina powodzi jest zapchanie kanalików odwadniających szyberdachu , ale wtedy kapało by mi chyba na głowe a nie do bagaznika ??

Jesli ktos przerabiał ten temat u siebie chetnie poczytam.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
Miałem identyczny problem i miałem trzy dziury w tym dwie mocno sie schowały przy mocowaniu amortyzatora, poszukaj małej osoby niech wejdzie do bagażnika z latarka i tam zobaczy na gorze nadkoli, ja nie miałem dziur na wylot tylko rdza ale jak palcem dotykałem to już była na wylot :)
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano
W e30 jest problem z korozja nadkoli tylnych. Niekiedy jej nie widac. Najlepiej zrobisz jak powyciagasz dywaniki i zaczniesz oblewac od zewnatrz (w okolicach nadkola) woda z dosc duzym cisnieniem, patrzac jednoczesnie do bagaznika czy sie gdzies ta woda nie pojawia.
Opublikowano

Siemanko zaworas :8) Pamietasz mnie?

Po tym co opisałeś przeciek jest poprostu niemożliwy :? sprawdz jeszcze raz - ta woda musi jakoś wpadać przecież. Pzdr.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
ja w e32 mialem podobna sytuacje wrzucilem brata do bagaznika z latarka i zaczalem polewac samochod woda. Jak sie okazalo uszczelka puszczala wode i to pozwalalo wemknac sie wodzie do bagaznika. wzialem silikon przeczyscilem i odluscilem uszczelke jak i miesce gdzie ona powinna sie trzymac, posmarowalem silikonem i do dzis nie mam problemow z woda. zobacz czy uszczelka siedzi dobrze.
Opublikowano

Sprawdź czy wężyki są dobrze podłączone do kratek spływowych w błotnikach tylnich! Czasem mogły się wypiąć i leci do środka z szyberdachu. Ja powódź miałem przez zgnite błotniki tuż za kołem. Niby były całe ale po dokładnych oględzinach wyszły dziurki i koło w czasie deszczu "narzucało" wodę do środka.

PZDR.

P.S. Uszczelka lampy też wielce prawdopodobna.

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

Witam,

w mojej E30 woda lała się przez nieszczelne osadzenie anteny, u brata woda przeciekała przez uszczelkę lewej lampy a po ostatnim tygodniowym postoju skropliła mi się para wodna i miałem mokro w bagażniku :shock:

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano

siemanko Yeahman - pewnie ze Cie kojarze :mrgreen:

Ramlen - pytanko mam o te kratki. To sa te małe plastiki na błotnikach od wewnątrz które widac po zdjeciu tapicery?? takie jakby z przegródkami mam .... własnie wchodzi w to jakis wezyk ale nie wiem

co to jest

Nadkola mam wporzadku bo ostatnio wyciagałem amortyzatory i oglądałem dosc dobrze. Poza tym to sie nie dzieje w czasie jazdy. Poprostu wyjmuje cos z kufra jest sucho , w nocy pada deszcz , rano przychodze mam mokro.

Chyba nie ma wyjscia i zrobie patent osuszeniem całego bagaznika , wyjme wszystko do gołej blachy , poleje woda i zobacze skąd zaczyna kapac.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

ja mam podobny problem

ale wiem ze u mnie to cieknie przez tylny lewy odplyw szyberdachu ale nie moge przepchac bo z tego co mi sie wydaje to szlaufik mam nie zapchany tylko nieszczeny bo nawet jak woda sprzecieka to i mokra jest tylka polka pod szyba (a jak postawie auto na jakies gorce przodem ku dolowi to nie cieknie)

i moze ktos z was ma na to jakis patent bez rozbierania calej podsufitki