Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hello . MAm pytanie czy jest mozliowosc naprawy wyswietlacza radia w E-39 . Chodzi mi o wypalone pixele . Ogladalem juz duzo takich BMW i wiekszosc nawet nowych ma wypalone , w niektorych to cyferki sa prawie niewidoczne tylko trzeba sie domyslac .

W moim oplu Vectra tez jest wyswietlacz podobny do tego w bmw i tez sie pixele wypalaja ale mozna to naprawic . Sa ogloszenia na allegro zwiazane z naprawa . koszt bardzo niewielki .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Poszukaj w tym dziale. Temat był dokładnie przerobiony:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=16

W moim oplu Vectra tez jest wyswietlacz podobny do tego w bmw i tez sie pixele wypalaja ale mozna to naprawic . Sa ogloszenia na allegro zwiazane z naprawa . koszt bardzo niewielki .

W BMW jest to samo. Wyświetlacz to wyświetlacz. Marka samochodu nie ma znaczenia.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
na forum juz byl taki temat - odnosil sie on akurat licznikow a nie radia ale moze kwestia rozwiazania jest ta sama - wymienic gumki pod wyswietlaczem na jakies inne, chodzi o to zeby mocno dociskalo bo pewnie stare gumki sie wygniotly i maja przerwe.
Opublikowano

napisał bodziotg77

hello . MAm pytanie czy jest mozliowosc naprawy wyswietlacza radia w E-39 . Chodzi mi o wypalone pixele . Ogladalem juz duzo takich BMW i wiekszosc nawet nowych ma wypalone , w niektorych to cyferki sa prawie niewidoczne tylko trzeba sie domyslac .

Jeżeli chodzi o radio to napewno są wypalone piksele czy może spalone żaróweczki podświetlające wyświetlacz??

Jakbyś mógł zrób zdjęcia.

pozdrawiam

pozdrawiam
Opublikowano

wiem gdzie to naprawiają juz :)

podaje Dane

AUTO BETA SERWIS

Tarnowskie Góry (ślaskie )

tel. 32/7683020 prosic Grzegorza Hojke a jak go nie bedzie to powiedziec innemu mechanikowi oco biega . Napewno pomoga

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

witam!!

u mnie w e39 mam pelny komputer i wlasnie w liczniku prawie zadnych komunikatow nie widac, mozecie mi napisac co jest tego powodem i jak to naprawic bo kazda rada mi sie przyda.

pozdrawiam devro.

• 4 lata później...
Opublikowano
Temat trochę stary, ale szukajka nie znalazła nic lepszego. U mnie to samo brakuje kilku pixeli na wyświetlaczu radia. Znacie kogoś kto trudni się naprawą tych wyświetlaczy??
Opublikowano

tez mam ten problem z brakującymi pikselami

trochę szukałem i wiem ze problemem jest taśma między wyświetlaczem a elektroniką na płytce

można próbować "leczyć" tą taśmę z różnymi efektami ale najlepszy sposób to wymiana taśmy na nową,

są dwa rodzaje nowych taśm "tańsza" podobnej jakości co w oryginale lub "lepsza" od ori. z ścieżkami ze srebra

można znaleść osoby które naprawiają za 200-250...zł albo samemu naprawić kupując nową taśme srebną (ok 100zł) i wymienić

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Naprawiałem jakiś czas temu wyświetlacz od radia i w liczniku u specjalisty z Torunia. Gość ma bardzo dobrą opinie i robi to profesjonalnie, na naprawę daje roczną gwarancję.

Koszt naprawy to 250zł za liczniki i 150zł za wyświetlacz radia, wszystko śmiga jak nowe.

Jak by ktoś potrzebował podaje namiary:

Andrzej Wiśniewski

ul. Sokola 12

87-100 Toruń

tel 784664771

• 2 lata później...
Opublikowano
Pan Andrzej Wiśniewski z Torunia mieszka teraz w Brzozówce (na południu od Torunia droga nr 10 w kierunku Płońska/Warszawy) na ulicy Wierzbowej, nr telefonu został ten sam. Wczoraj naprawiał mi znikające piksele w liczniku, niestety się nie udało i jestem umówiony tym razem na wymianę taśmy a nie na regenerację. Teraz mam inny problem bo po ingerencji zacina mi sie licznik :( . Zobaczymy co poradzi Pan Andrzej na spowodowaną usterkę...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po długich tygodniach sprawa rozwiązana. W końcu dodzwoniłem się do p. Andrzeja i wymienił mi dolny wyświetlacz w liczniku i naprawił zacinający się silniczek od wskazówki prędkościomierza. Koszt całości 250zł (200zł wyświetlacz+50zł silniczek). Troche to potrwało i nerwów mnie kosztowało ale najważniejsze że jest ok.
Opublikowano
Z doswiadczenia powiem, ze niedlugo sie i tak posypie. Wk****a mnie to strasznie, ale dali ciala z tymi panelami. Zregenerowalem sobie obd i radio. Po zimie jest to samo. Tylko zakrywany equalizer jest ok.