Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LINK: http://www.motoallegro.pl/item145484272_bmw_525_tds.html

Twierdzi, ze sprowadzil dla zony od rolnika z Belgi w 2004 roku. Tam byla na bieżaco serwisowana. W Polsce było wymieniane to co trzeba.

W Polsce nabił 40 000 km.

Jakie sa wasze opinie. To byłaby moja pierwsza BMW.

W tej chwili mam Toyotę corollę 1998 rocznik. To, ze jest bezusterkowa to wiedza wszyscy ale BMW to inna klasa, komfort i wygoda i licze sie z tym ze BMW tak niezawodna nie bedzie, cos za cos. Nie chciałbym tylko zeby co chwile cos w niej "siadało".

Prosze o opinie o tym modelu z aukcji.

Opublikowano

Ze zdjec nikt Ci niczego sensownego nie powie - pojedz, obejrzyj, zrob przeglad w ASO BMW. Na forum jest pare tematow o tym, jak sprawdzac uzywany samochod przez kupnem.

Co do bezusterkowosci: nie istnieje bezusterkowy samochod, niewazne czy to Toyota, BMW czy Rolls-Royce. Kazdy samochod to tylko maszyna, o ktora trzeba dbac i ktora sie zepsuje, jezeli nie bedzie sie przestrzegac terminow serwisowych.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na zdjęciach wygląda ładnie, ale... to tylko zdjęcia. Auto musisz zobaczyć na żywo. Z TDS jest tak, że albo to jest denat i "trzeba go sprzedać", albo rzeczywiście zadbane auto, którym zrobisz jeszcze dwa razy tyle (też o niego dbając).

Odnośnie awaryjności, to w BMW wygląda to przeważnie tak, że olewa się wymiany materiałów eksploatacyjnych, nie czyta się instrukcji, żyłuje na zimnym silniku, nie zwraca uwagi na jakiekolwiek symptomy... a potem narzeka na awaryjność. Dla takiego, co rzeczywiście pilnuje i dba (jak napisał kolega powyżej), to auto nie jest awaryjne.

Kai
Opublikowano

ze zdjęć wygląda fajnie :) (no mi sie troszke ta zielona skóra nie podoba :) . Atutem jest to ze jest zarejestrowana. Tylko teraz faktycznie tak jak juz Ci powyzej napisali sprawdz co i jak z nia od strony mechanicznej i czy nie była bita. Jedyne co moge powiedziec to ze auto musi byc z konca 98 roku bo ma "nowe" radio :P.

Co do ceny:

Kiedys na forum przeczytalem ze dobrego auta za "male" pieniadze nie kupisz... Te roczniki chodza wyzej ale moze faktycznie facet chce sprzedac a nie sie z nia bujac.

Sprawdz takie "pierdoly" jak: opony, klocki, tarcze bo jak nie to odrazu po kupnie Twoja cena wzrosnie o ok. 1000 zł :D

Opublikowano

...a mi się niepodoba stan skórzanej kierownicy jak na samochód ,który przejechał 200 000km...

...albo auto ma przejechane duuużo więcej albo ów rolnik miał ręce jak papier ścierny ;)

...powiem, że moja ma przejechane 210 000km i skóra na kierownicy prawie (leciutkie przebarwienie na godz.10.30) nie wykazuje oznak zużycia...

Opublikowano
Kierownica moze byc tak wydarta po takim przebiegu.Nawet po wiele mniejszym.Wlascicielka w Niemczech mojego byla kobieta w Polsce jeden wlasciciel i obszycie kierownicy do wymiany.Skora(jasna) stan perfekt.Tak jak i cale wnetrze zreszta.Cena????Kolega przywiozl z Niemiec 525tds touring.Ten sam kolor czarna skora 6 poduch itd itp koncowka 97.Cena 23tys do rejestracji.Kondycha auta bardzo dobra.Nie pamietam przebiegu.

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
Mały silnik jak na taka gablote

...nie zgadzam się...zwłaszcza nie brzmi to przekonywująco jak wypowiada te słowa właściciel 318i ;)

Opublikowano
Mały silnik jak na taka gablote :roll:

:twisted:

No nie wiem, ja mam Touringa i ostatnio 210 km/h leciałem - pewnie pojdzie jeszcze z dyszke ale ostry zakret sie zblizal ;)

Co do TDS'a to powiem ze do 180 idzie az mialo... wiadomo ze do 540i sie nie umywa z przyspieszeniem no ale to diesel ale i tak wszystkie auta typu audi, vw, skody, fordy to lykam jak gasior kluske :P

Opublikowano
tylna klapa jakos mi sie nie podoba . brak spinki z prawej strony , no i ta przerwa z lewej jest wieksza niz z prawej "co" moze sugerowac ze miala bicie w tyl od strony pasazera :mrgreen: :!: poza tym , cena jest bardzo dobra jak na 98 i jezeli ten TDSik jest w miare dobrej kondycji
Opublikowano
Zwroc tez uwage na przednie lampy. Ze zdjecia mozna wywnioskowac ze lewa (patrzac na przod auta) jest bardziej "zszarzla". Moze to tylko odbicie swiatla ale moze i prawa jest nowa. Lampy w e39 tez sa pewna wskazowka co do przebiegu auta. Wiadomo ze maja one sklonnosc do szybkiego malowienia (poobijania) i jesli sa one bardzo matowe moze to swiadczyc o sporym przebiegu. No chyba ze ktos je spolerowal ;)