Skocz do zawartości

Problem z nadmuchem wewnatrz auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niedawno stalem sie wlascicielm bmw e32 z 1993 roku z silnikiem 3,0 V8. Mam maly problem z nadmuchem wewnatrz auta. Slychac ze wraz ze zmiana natezenia nadmuchu, dmuchawa kreci sie szybciej lub wolniej natomiast powietrze wydobywa sie z kratek bardzo kiepsko. Czy mozliwe ze jakis filtr jest zatkany albo cos w tym stylu? Gdzie tego szukac i od czego zaczac? Pozdrawiam
Opublikowano
dzieki, faktycznie wszystko jest opisane. Ale powiedz mi jeszcze prosze czy to moze byc cos innego czy raczej to zapchany filtr kabinowy? Troche mnie zdziwilo, wlaczylem nadmuch na full, wiatrak slychac, a z kratek ledwo co dmucha.
Opublikowano
W moim wypadku przy identycznych objawach faktycznie była to wina filtra. Po wymianie dmucha jak wichura. Przypuszczam że u Ciebie bedzie dokładnie to samo. Jeśli jednak nie to wiesz, wymiana filtra napewno nie zaszkodzi a jak robisz sam to i koszta niewielkie wiec może warto.....
Opublikowano
... jak dmuchawa chodzi na wszystkich biegach to wymiana filtra - to tak jak w dkurzaczu - worek pełny - słabo ciągnie a tu słabo dmucha :wink:
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Dziekuje, jutro sprobuje wymienic filtr. Powiedzcie mi tylko czy przed wyjeciem filtra musze uzyc torxa czy nie (bo nie mam )