Skocz do zawartości

Brak mocy od dołu f30 318d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem F30 13r 318d 143km auto od dołu do 2tyś obrotów nie ma mocy wystartować na skrzyżowaniu gdzieś się komuś wepchnąć graniczy z cudem a od 2 tys obrotów już jedzie spoko. Na pewno zaślepiony jest egr i dpf pusty. Ja zrobiłem wymianę oleju i wszystkich filtrów oleju w skrzyni biegów wymieniłem nawet turbo na inne wraz z nastawnikiem zrobiłem testy zadymiarka żadnej dziury nie ma. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Kuj0n napisał(a):

Ciśnienie zadane / uzyskane?

Ciśnienie jest okej ale jak mu zapnę 8 bieg na manualu i jadę 50/60km/h pedal w podłodze to różnica ciśnienia doładowania jest w granicach 600mbar ale rośnie goni to pow 2tys się wyrównuje ale wydaje mi się normalne skoro mamy wysoki bieg małe obroty niska prędkość zależy mi tylko na wystartowaniu być może oczekuje za dużo ale wydaje mi się że jakaś moc od dołu powinna być bo jak jestem na rondzie stoję i chce wystartować a ktoś by jechał z lewej dość szybko to nie zdąże uciec a uzyskam 2 tys obrotów i jest okej

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

One jezdza bardzo dobrze od dolu. Wgrac ori mape.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, kkx5 napisał(a):

One jezdza bardzo dobrze od dolu. Wgrac ori mape.

Tak juz kupiłem a idzie to jakoś ogarnąć ori mapę i wtedy dać komuś ogarniętemu żeby zrobił egr i dpf Off